Trabzon ve Vali Öz

Trabzon ve Vali Öz Trabzon Valisi Abdul Celil Öz geçtiğimiz hafta sonu TGC’de basınla bir araya geldi

02 Aralık 2014 - 12:43
Trabzon ve Vali Öz

Trabzon Valisi Abdul Celil Öz geçtiğimiz hafta sonu TGC’de basınla bir araya geldi.

Vali Öz çimento fabrikası ve büyük sanayii çarşısının bulunduğu 300 dönüme kurulacak şehir hastanesinde son noktayı koydu. Bu alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bu ziyaretinde gündeme geldi ancak burada arsanın metre karesi eski parayla 3 milyar x 300 = 900 trilyon lira. Sağlık bakanlığının tüm ülkede istimlaklere ayırdığı bütçe 60 trilyon lira. Bu mümkün değil. Biz öncelikle ağız ve diş sağlığı merkezini bitirip hizmete açalım. Eski binalarını boşaltıp kamu hastaneleri birliği hizmet binası yapacağız. Kadın doğum ve çocuk hastalıkları birimini buraya taşıyacağız ve Fatih devlet hastanesinin etrafındaki istimlakleri bitirip yeni bir hastane yapmayı planlıyoruz dedi. Ancak bu şehri ziyaret eden sağlık bakanı Müezzinoğlu bu arazide daha büyük bir hastane olmaz, burada yoğunluğu artıramayız sözleri basında çıktı.

Şimdi 50 yıl önce hastane olarak planlanan bu arazi üzerinde yeni bir hastane koymak ve 50 yıl önce yapılan göğüs hastanesi yeni adıyla Ahı Evren ve Kemik hastanesinin bulunduğu alanda otopark sıkıntısı hat safhaya varmış. Trafik tıkanmış. Eski binalar artık tamir kaldırmıyor. Sonrada Ahı Evren Başhekimi Dr. Celal Tekinbaş çıkıp basına 270 yataklı hastanemizde son 8 ayda 268 kişi öldü biz başarılıyız diyor. İşte sağlıkta gelinen nokta burasıdır. Önce Kemik ve Ahı Evren’in özellikle göğüs kısmını buraya taşıyarak Kanuni hastanesinin içini doldurmalı. Fatih, Kemik ve Ahı Evren hastaneleri binalarını TOKİ’ye verip Avni Aker stadyumunun içine Numune hastanesine alttan bağlanacak modern bir hastane yapmalıyız.

Pansuman yaparak bir yere varamayız… Varırız derseniz işte kaymakamlık uzun sokakta otoparkı dahi olmayan eski tarihi binaya sıkışmış…

Ancak tüm yetkileri Halk sağlığı ve Kamu hastaneleri birliğine devredilmiş 112 acil servis ambulansları ve bazı etkisiz birimlerden sorumlu şubelerden sorumlu sağlık müdürlüğünü getirip koca binaya oturtacaksınız ve burada kızağa alınan hastane müdür ve müdür yardımcıları karikatür çizsin diye birer oda dağıtacaksınız! Sağlık müdürü Dr. Kemal Süleymanoğlu modern bir makamda oturacak… Ortahisar ilçe müdürü Dr. Yavuz Yılmaz eski 3 nolu sağlık ocağının üzerine oturacak… Ebe ve hemşireleri büro memuru olarak çalışacak. 24 Şubat ilkokulunun bahçesine taş yağacak, Ortahisar ilçe Milli Eğitim müdürlüğü (eski İskender paşa ) pratik kız sanat okulunu boşaltıp şehrin merkezine kurulacak…

Ya şehri planlayanlar yanlış yapıyor veya biz yanlış yazıyoruz. Keşke vali Öz bizi sürekli okusa da bu şehrin sorunlarına anında el koysa. Biz bu şehrin zabıt kâtipleriyiz. Vatandaşın sorunlarını buralara aktarıyoruz. Bu nedenle zapta gecenler çok dikkatli okunmalıdır diyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum