Trabzon Büyükşehir Belediye...

Bak neler başardı! Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr

Trabzon Büyükşehir Belediye...
17 Haziran 2015 - 19:29
Bak neler başardı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu önceki gün düzenlediği basın toplantısında biz laf değil icraat üretiyoruz diyerek buna örnek olarak ta Trabzon Barosunun tahliye kararını alırken eski başkan Niyazi Sürmen döneminde bu binanın aylık 100 lira kira ile Baroya 22 yıllık kiralandığını 766.000 kişinin bu binada hakkı olduğunu da belirtmiş bu kiralama ihalesiz yapıldığı için hesap işleri müdürümüz imza koymadı demiş.

Başkan Dr. Gümrükçüoğlu ya süreci bilmiyor veya doğruyu söylemiyor! ,Baro TEV ve Trabzon Evi olarak kullanılan bu 3 binada 70.000.000 hakkı var. Çünkü binaların istimlak bedellerinin tamamını Karayolları Genel Müdürlüğü ödedi ve uzun zaman boş kalarak balicilere mekân olan hurdaya dönen bu binaları başkan Niyazi Sürmen hısımı Av. Ali Sürmen’in Baro Başkanı olduğu dönemde 22 yıllık meclis kararıyla devir etti. Barolar birliği bu binanın restorasyonuna harcadığı parayla böyle iki tane bina satın alırdı…

TEV ve Türk Evi binalarını ise TOKİ başkanı Erdoğan Bayraktar restore ederek bu şehre kazandırdı. Bu binalar alınırken veya tamir edilirken Trabzon Belediyesi kasasından tek kuruş harcanmamıştır.

Gelelim bir başka konuya… Futbolun mabedi Kavak meydanının tam ortasına Vali Vefa Poyraz döneminde Orman misafirhanesi ile lojmanları koyulur. 1985 yılında Trabzon’u ziyaret eden merhum Başbakan Turgut Özal yanında bulunan ANAP İl başkanı Avni Akkan’a bu Orman müdürlüğü tesislerinin Avni Aker ve Yavuz Selim Stadyumu dibinde ne işi var? Orman ve Köy işleri Bakanı Hüsnü Doğan’a söyle ve burayı park bahçe yapın der. Ancak merhum Özal’ın emri havada kalır 2000 yılında Trabzon Belediye Başkanı Niyazi Sürmen şehir imar planında 10 dönümlük bu alanı yeşil alan olarak imara işler ve alanın tam ortasına yol açar. Ardından Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de bu arazinin bir kısmını Kızılay’a satar. 2006 yılında AKP ve CHP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla bu arazinin tam ortasına 4 katlı bir bina ruhsatı verilir. Tüm STÖ’ler seyrederken zamanın mimarlar Odası Başkanı Salih Akyüz Anıtlar Kuruluna başvurarak arazinin imara açılmasına itiraz eder. Kurul parkın katledilmesi önler…

2010 yılı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Ankara Trabzon uçağında karşılaştım. Kendisine sizin Kavak Meydan’da lojmanlarınız var Orman bölge müdürlüğü sahasında da lojmanlarınız ve son derece lüks bir misafirhaneniz var. Kavak Meydan’da 10 yıldır bir yol kapalı, siz Trabzon Belediyesi ile mahkemeliksiniz bu olay resmen kangren olmuş gelin neşter atın burayı Trabzon Belediyesine devir edin. TOKİ de Trabzon Lisesi önünde muska gibi duran dört binayı istimlak etsin buradaki yollar yerin altına alınsın altında mağazalar ve otopark üstü 10 dönüm park yapılsın adı da Kızılay parkı olsun dedim. Bakan Prof. Dr. Eroğlu zamanın Orman Genel müdürü Osman Kahveci’yi yanına çağırıp o lojmanları yık kaldır dedi ve Trabzon havalimanına indik.  VİP salonunda Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Başkan Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu, Orman genel müdürü Kahveci, zamanın Bölge Müdürü halen Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek ile bir araya gelirler. Başkan Dr. Gümrükçüoğlu size TOKİ yoluyla lojman yaptırtırım… Bu araziyi bana devrediniz der. Ancak bir arpa boy yol gidilemez.  Meydan parkı, Ata Park’tan sonra kentin üçüncü Büyük parkı. Kavak Meydan (Kızılay) parkı yapılamaz.

İşte İcraat Değil Laf Üreten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. O. Gümrükçüoğlu!

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum