Trabzon büyükşehir belediye...

Atma Recep Din Kardeşiyiz! Trabzon büyükşehir belediye başkanı Dr

Trabzon büyükşehir belediye...
18 Ocak 2016 - 17:50
Atma Recep Din Kardeşiyiz!

Trabzon büyükşehir belediye başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu göreve iki kez seçilmesinin ardından 6 yıl sonra partisinin ilçe divanında Beşikdüzü’nden Of’a Güney çevre yolunu yapacağız demiş.
Aslında dağ ile deniz arasında sıkışmış olan bu şehri hızla güneye taşıyacak. Biri tarihi özelliği ile eski Trabzon, bir diğeri daha güneyde yeni bir Trabzon ortaya çıkartacak olan Güney çevre yolu.
1996 yılında 55 hükümetin Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu ve Devlet Bakanı Eyüp Aşık Trabzon’da tüm STÖ Başkanlarının ve ilgili daire amirlerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında Arsin-Mersin arasında yapılacak olan 42 km uzunluğundaki Güney çevre yolunu tanıtırken (Trabzon belediye başkanı Asım Aykan bazı siyasi kaygılarla bu toplantıya katılmamıştı),Bakan Topçu bu yol tamamen dış kredili KDV’si T.C tarafından ödenecek. 30.01.1999 Değirmendere-Arsin, 31 Ocak 1999 Değirmendere-Mersin kısmı iki ayrı bölüm olarak TCK Genel müdürlüğünce ihale edilecek demişti.
Bir müddet sonra bunalımların babası CHP Genel Başkanı Deniz Baykal verdiği bir gensoru ile hükümeti düşürünce 56. DSP azınlık hükümeti kuruluyor.
Başbakan merhum Bülent Ecevit ilk iş olarak bu ihaleyi iptal ettiriyor.
1999 genel seçimleri ile 57. Hükümetin Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın ilk iş olarak Güney çevre yolunun güzergâh ihalesine çıkıyor. 58, 59, 60, 61, 62 AK Parti hükümetleri bu yolu hiç gündemine dahi almıyorlar. Bu arada Rize ve Ordu Güney Cevre Yollarının yapıp bitirirken Giresun bu yıl ihaleye çıkıyor.
17 yılda Trabzon Güney çevre yolu yatırım programına dahi alınmıyor. Trabzon büyükşehir oluyor ve TCK Genel Müdürlüğü Trabzon’u küçültüyor. Darıca-Kaşüstü arasında 30.5 km Güney çevre yolunu planlıyor. Başlangıcı ve bitim noktası Kaşüstü’nde büyük bir döner kavşak.  Zamanın TCK Genel Müdürü Cahit Turan, Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak’ın hazır bulunduğu Ankara ve Trabzon’da toplantılar yapılıyor. Brifingler alınıyor, öneriler dinleniyor ve hiç kimse Güney çevre yolu ile Sarp-Samsun duble yoluyla bu kavşakta birleşmez gelin bu yolu biraz daha uzatıp 42 kilometrelik eski ağına oturtalım. Biz büyükşehir olduk demiyor. Güney çevre yolu 30.5 olarak planlanınca yolun çıkışına Kaşüstü’ne araçlı üst geçit koymak zorunda kalınıp TCK Genel müdürlüğü projeyi tasdik edip Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlığının yatırım programına alınıyor. Yatırım programına alınca STÖ’leri ayağa kalkıyor. Başkan Dr. Gümrükçüoğlu, bu iş TCK’nın işi biz karışmayız diyor. Sonra da çıkıp kendi partisinin ilçe divanında Güney çevre yolunu Of-Beşikdüzü arasın a planlıyoruz diyor…
İşte buna “Atma Recep Din Kardeşiyiz” Denir!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum