Trabzon belediyesi ve...

Dortmund-Trabzon Hattı Trabzon belediyesi ve Trabzon vakfının önderliğinde düzenlenen Trabzon günlerine katılmak üzere TBMM meclis Başkan vekili Akif Hamza Cebi, Trabzon valisi Abdul

Trabzon belediyesi ve...
09 Mart 2016 - 10:50
Dortmund-Trabzon Hattı
Trabzon belediyesi ve Trabzon vakfının önderliğinde düzenlenen Trabzon günlerine katılmak üzere TBMM meclis Başkan vekili Akif Hamza Cebi, Trabzon valisi Abdul Celil Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Ak Parti ve CHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkaları ve meclislerinin AKP, CHP ve MHP’li bazı meclis üyeleri, Ak Parti il ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, TTSO Meclis Üyeleri ile Trabzonspor’un şampiyon olduğu yıllarda TS’yi bırakıp FB ve BJK’ne koşanlar ile 30 sene önce futbol hayatı sona erince efsaneleşen eski futbolcular ve bazı basın mensupları geçtiğimiz hafta Almanya’nın Dortmund kentine gittiler.
Görsel ve yazılı basından izlediğim kadarıyla tam bir panayır havasında gecen tanıtım günlerine Almanların ilgisi yok denecek kadar azmış, Türk işçiler de fazla rağbet göstermemiş.
Ancak burada ön plana çıkan eski Bakan Özak oldu. Verdiği büyük mücadele ile Trabzon siyasetinde önümüzdeki yıllarda Büyükşehir belediye Başkan adayı veya yeniden milletvekili ve Bakan olarak dönebileceğinin işaretini yeniden vermiş.
Vakıf Başkanı Bilgin Aygün ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya kahraman ilan edip mütevazılık yapmış.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde TS Kulübü tarihinde mahremine polisler girmiş ve ilk defa iğneden ipliğe aranmış bilgisayarlarına el konulmuş Kulüp Başkanı Sadri Şener ve tüm Yönetim Kurulu Üyeleri hiç suçsuz yere gözaltına alınmış, şikecilere ortak edilmek istenirken kendisi sırça köşkünden seyretmiştir. 1996’da şampiyonluğu 1 puanla FB kaptırdığı zaman artık köşeme çekileceğim, iyi bir taraftar olacağım dese de aradan gecen bunca yıla rağmen Trabzonspor’un yakasını bırakmayan son olarak Kongreyi alması kesinleşen Celil Hekimoğlu’nu istemediği için Genel Kurula 18 gün kala Muharrem Usta’yı ikna eden ve Bakan Soylu’yu devreye sokarak herkesi tek, tek aratarak seçimi almayı başardığı için asıl efsane kendisidir. Devlet kasasından yapılan bu seyahatin ardından geçtiğimiz günlerde Eoru Parkta yapılan değerlendirme toplantısına ne ilgisi varsa! İlin Valisi, İl Emniyet ve Jandarma Alay Komutanı, DOKA Genel Sekreteri eski Bakan Özak katılarak Vakıf Başkanı Aygün ve Genel Sekreter Yardımcısı vekili Akkaya’yı burada da kahraman ilan edip katılımcılara dakikalarca alkışlatırken eline mikrofonu alan Akkaya Trabzonspor Başkanı Usta telefonuma çıkmıyor, bu kadar ısrarlarımıza rağmen bize bir tek futbolcuyu seyahat için vermediler demiş ve hızını alamayarak KTÜ’ni panayır boyunca sessiz kalmakla oradaki üniversitelerle görüşmeler yapmamakla suçlamış. Burada konuşan Vakıf Başkanı Aygün 910.000 Euro harcadık. 900.000 Euro sponsorlardan topladık demiş ve Başbakanlık TİKA, THY, yurtdışı akraba topluluklarından, Büyükşehir Belediyesi, bazı iş adamlarından alınan büyük çapta bağışlar köftecilere, bazı ticari müesseslere stand satımı ve otopark gelirlerinden aldıkları paralar benim yaptığım hesaba göre 1.560.000 Euro tutuyor!!!...
Dortmund Belediyesine tek kuruş ödemediğimize göre bu hesaba göre 660.000 Euro kardayız. Kar etti de…
Para nerede?
Bir açıklama yapmaları gerekiyor...
Çünkü kamuoyu açıklama bekliyor…
Aksi takdirde Bakan Soylu eski Bakan Özak’a Başkan Aygün için(Senin Behlül) bu işten ne kadar kar etti sözleri kamuoyunun gündeminden çıkmaz!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum