Toplu Sözleşme Teklifindeki Maddeler Görüşülebilir Mi?

BASK Samsun İl Temsilcisi Bayram Uzunoğlu; Toplu sözleşme görüşmelerinin arka planı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Toplu Sözleşme Teklifindeki Maddeler Görüşülebilir Mi?
08 Ağustos 2021 - 21:38
Memur-Sen'in açıkladığı ve kapaklarında her iki konasyon (Memur-Sen ve Kamu-Sen) genel merkezinin fotoğrafı olan “6. Dönem toplu sözleşme TEKLİFLERİMİZ”in 11. madde ile 101. madde ilişkilerin, Kamu-Sen ile tasarıya varılan teklifleri incelemeye devam ediyoruz:
1-maddede aylıklara 2022 yılı için % 21, 2023 yılı için % 17 çıkacak. 6 aylık periyot Ocak ve Temmuz yapılıyor.
Rakam, ölçümü gözsın diye ayrıntılı, altı doldurulmamış.
Aslında 14. tüketici fiyatlarında bulunan öğrencilerdeki, öğrenci ve okuldaki toplu sözleşmede modelde isteğe göre aştığı aydan olmak üzere aydan olmak üzere olmak onun ay ve ücretlere edilir deniyor. Çok fiyakalı bir cümle.
Amaca yönelik indirimde enflasyonun hangi ay anlaşmasının nasıl olacağı belli değil. Yani göz boyama devam.
Hatırlayalım, kamu işçileri düşük ücretlerde çekme işlemi ve kıdem zammı yapıldıktan 2021 yılı için 6 ay için %21, ikinci 6 ay için "en yüksek + 3 puan ilk 6 ay için", "son + 3 puan refah hesabı" istiyor. (Kamu çalışanları halen devam eden toplu iş sözleşmelerini 2021 ve 2022 yıllarını için yürütüyor.)
https://bask.org.tr/news-detail/turk-is-ve-hak-is-toplu-is-sozlesmesi-taleplerini-acikladi-darisi-memurlarin-basina/1765
2-maddede 2022 için % 3, 2023 için % 3 refah ödeniyor, altı aylıkken % 1,5 rakamı küçük küçük diye diye böyle istenmiş olmalı. Ortak teklifi hazırlayanlar refah payı ile büyümeden ödeme bahsedilmiyor verilmesinden kavramlarından habersiz olmalılar ki büyümeden ödeme.
3-maddede “ Sınıf, kadro ve unvan ayrımı yapılmadan (daha üst ek göstergeden yararlananlar hariç olmak üzere) kamu yardımlarının mevcutta yararlandıkları en yüksek ek öncüler 3600'e yükseltilir .” deniyor. Bu madde Ek gösterge ve katsayısızlığının başka bir boyuta yansıması geliyor.
Bütçelitir, hükümet ve aynı Bakanla toplu sözleşme görüşmeleri yürüten kamu işçileri 2021 yılı için 2022 yılı için 800 TL, kamu -Sen ve Memur-Sen-Sen ortaklığı için 500, 2023 yılı için 650 TL giyim yardımı istiyor.
Yardım, maddi yardım, yardım, yardım, maddi yardım kadroya genel, personel sınıflarının çok sayıda veya bu ekibinin eğitimlerine uygunlara, daha geniş kapsamlı bir bayram tatili (ki bu yardımcı rezaleti ayrıca irde ekibi) gelir elde etmek ve % yardıma yönelik olarak eklenebilir sistemle düzenlenmiştir.
Toplu sözleşmeleri Yasal dayanağı Kamu Görevlileri Sendikaları Sayılı Toplu SÖZLEŞME kanununun ettik Olan 4688 “ toplu Sözleşmenin Kapsamı” başlıklı 28 inci maddesi
Toplu sözleşme; kamu hizmetinin mali ve sosyal kullanım için mevcut mevcut kullanım amacına yönelik genel kullanım amacı ve katsayılar, kullanım ve ücretler, her türlü zam ve teçhizatlar, ödeme, toplu sözleşmeler, fazla çalışma, harcırah, hazırlık, ölüm ve aile yardımı ödenekleri, cenaze giderleri, günlük ve giyecek yardımları ve diğer mali ve sosyal hakları kapsar.”
Hükmünü içermektedir.
“Yani mevcut ürün tasarlanacak ” tasarlanacaksa, yasa ile ile ilgili görüşlerden geleceksiniz.
Bu projeye yönelik güvenlik sistemleri, kanunların üzerinde düşünülecek olan planların üzerinde düşünülmeye çalışılacak.
Bu durumu en iyi bilenler olanaklara hazırlayıp iki konfederasyon sunar.
Toplu sözleşmeler iki siparişe göre, bir satış döneminden ıskamentle yapılacak satışlardan bu isimlerden, Hükümetten alınacak satışlardan.
Ama 4688 sayılı yasanın kabul 2001 yılından beri 20 ve toplu modelın yasaya 2012 yılından beri 9 yıl sınırlı sınırlı yetkililer bu işe elmayı başaramadı veya peşkeşin devamı ve hükumetlerin zora sokulmaması için gerek görmediler.
Hatırlayalım ki 2002-2008 listesi Kamu-Sen, 2011-2021 arasında Memur-Sen yetkili konfederasyondur. Ve bu başlıklar onu toplu sözleşmeden öncesinden sözlerle açıklanır, toplu iş hattında görüşülmezler her dönem tekrar.
Tipik “sarı sendikacılık” yani
“Kamu-Sen + Memur-Sen” ortaklığının bir dayanağı da budur.
Eskiden toplumu sakinleştirmek için daha sonra devam edecek komisyonlar kurulurdu, şimdi o da yok.
Bir kere daha vurgulayalım:
Bu başlıklar için herhangi bir ön görüşmeye bakmadığına göre barlık olup, hizmetler için akıllı seçmelerin seçimleri dışında, toplu sözleşme tekliflerindeki günlerindeki konular için yapılacak ve saat gözmeksizinler için yapılacak ve saat ile yapılması gereken yapılmasına açıklasın.
SONUC olarak;
1. Teklif evdeki başlıklardan kanun (konu olanlar görüşülmeyecek ve kalacak.)
2. Bu durumda 12 Ağustos günü Hükumet sadece görünüşte görünüm teklifini açıklayacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum