TONYALILARDAN CHP'YE ZİYARET

Samsun Tonyalılar Derneği Başkanı Muhammet Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

TONYALILARDAN CHP'YE ZİYARET
02 Şubat 2017 - 19:40
7- Boş kalıp haberSamsun Tonyalılar Derneği Başkanı Muhammet Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz'ü makamında ziyaret etti.
Bektaş, 18 Şubatta Samsun'da düzenlenecek olan, Tonya'nın düşman işgalinden kurtuluşu dolayısıyla düzenledikleri etkinlikle ilgili davetiyeyi  CHP Samsun İl Başkanı'na takdim ederken, "Karadeniz kültürüne katkı vermek için bir araya gelmiş insanlarız. Samsun nüfusunun önemli bir bölümü Trabzonlu. Bunun ciddi bir bölümü de Tonyalı. 1996 yılında emekli olduktan sonra Samsun'a yerleştim. Yıllarca PTT Müdürü olarak görev yaptım. Şimdi Samsun'da bir dernek temsilcisi olarak sivil toplum örgütü olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Tonya, devlet memurlarının bile belki gelirken çekinceler taşıdıkları ama ayrılırken ağladıkları bir yer" dedi.
Tonyalılar Derneği'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tufan Akcagöz, "Ne güzel. Yıllarca bu memlekete farklı alanlarda hizmet vermişsiniz. Şimdi de kendi öz kültürünüze hizmet etmek için, evde oturmayı tercih etmemiş, çalışmayı düşünmüşsünüz. İçinizde eğitimciler var. Yıllarca bu memleketin çocuklarını eğitmek için uğraşanlar var. Tonya'nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle böyle bir etkinliği Samsun'da gerçekleştiriyor olmanız, gurur verici. Elbette geleceğiz ve sizin bu etkinliğinize destek vereceğiz. Tonya, havasıyla, suyuyla, şirin bir ilçemiz. Neyse ki, mesafeler çok değil. Bu nedenle, bir ayağınızın Tonya'da olması da mümkündür. Hemşehri derneklerinin düzenledikleri her türlü etkinlik, başımızın tacıdır. Kaldı ki, Tonyalı kardeşlerimiz, arkadaşlarımız böyle bir gün için bir araya gelmişler. Ortaya emeklerini koymuşlar. Bizim de orada, onların yanında olmamız gerekir" diye konuştu.
Karadeniz kültürünün, Türk milletini bir araya getiren sıcak değerler bütünü içinde önemli parça olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, "Yılmaz ve yıkılmaz bir şekilde devletine sahip çıkmış Karadeniz insanı, her vesile ile Türk kültürüne de önemli katkılar vermiştir. Karadeniz fıkraları bile artık Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Karadeniz insanının pratik zekâsı çoğu zaman görenlere şapka çıkartmıştır" diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum