TİJEN KARAŞ'TAN BEDEN DİLİ EĞİTİMİ

Terme Genç İş Adamları Derneği’nin (TEGİAD) düzenlemiş olduğu programda 15 Temmuz Darbe Gecesi’nin simge ismi TRT Spikeri Tijen Karaş, Terme Halk Eğitim Merkezi’nde Etkili İletişim, Diksiyon ve Beden

TİJEN KARAŞ'TAN BEDEN DİLİ EĞİTİMİ
22 Temmuz 2017 - 23:16
Terme Genç İş Adamları Derneği’nin (TEGİAD) düzenlemiş olduğu programda 15 Temmuz Darbe Gecesi’nin simge ismi TRT Spikeri Tijen Karaş, Terme Halk Eğitim Merkezi’nde Etkili İletişim, Diksiyon ve Beden Dili Eğitimi verdi.
15 Temmuz gecesi Fetö’cülerin zorla girdikleri TRT stüdyolarında bildirilerini okuttuğu ünlü spiker Tijen Karaş Terme’ye geldi.
Terme Genç İş Adamları Derneğince düzenlenen eğitim programına, Terme Belediyesi Başkan Yardımcısı İ. Sezai Uzun, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Terme Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Refaettin Danacı, Terme İşadamları Derneği (TİAD) Başkanı Muzaffer Karapıçak, Türkiye genç işadamları konfederasyonu(TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun genç işadamları derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden, Karadeniz Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (KASKEF) Başkanı Merih Kargı, Çarşamba Genç İş Adamları Derneği üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Programın açılış konuşmasında Terme Genç İş Adamları ve Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Çelebi, derneğin zaman zaman düzenlemiş olduğu eğitim programlarından birini daha gerçekleştirdiklerini belirti.
“TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi bugün  15 Temmuz’un unutulmaz isimlerinden TRT spikeri Tijen Karaş’la birlikteyiz. Kendisini ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz.
15 Temmuz’un 1. Yılında bulunduğumuz bu günde böyle bir darbe girişimini şiddetle kınadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Darbeyi duyduğumuz andan itibaren yaşadığımız şehirde darbeye karşı olduğumuzu belirten ilk  STK’yız. Üyelerimizden hiç birinin FETÖ ile bağlantısının olmaması hatta soruşturma dahi geçirmemiş olması bu konudaki titizliğimizin göstergesidir.
15 Temmuz gecesi vatanımıza milletimize daha fazla bağlı olmamız gerektiğini bir kez daha gördük. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak işimize daha sıkı sarılmamız gerektiğini vergilerimizi yatırarak daha da fazla başarılı olarak ülkemizi ayakta tutmamız gerektiğini bir kez daha anladık. Katılım sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.
Şıklığıyla dikkat çeken ve zaman zaman sunumunda hayat hikâyesine değinen spiker Karaş, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarıyla ilgili olarak,
“TRT stüdyosunda silah zoruyla sözde darbe bildirisini okumak zorunda bırakıldım. Çok zor bir süreçten geçtik. Allah bu ülkeye bir kez daha böyle bir acı yaşatmasın” dedi.
4-5 yaşlarında iken kekemelik yaşadığını ancak hiç bir zaman hayallerinin peşinden koşmayı bırakmadığını belirten Karaş, sürekli kitap okumak gerektiğini belirtti.
Yeni yetişen neslin sosyal medyada çok fazla zaman harcadığına ve okumaktan uzaklaştığını belirten Karaş, çok okuyarak kendilerini geliştirebileceklerini ve kendimizi yetiştirebileceğimiz tavsiyelerinde bulundu.
GÖZ TEMASI KURUN VE GÜLÜMSEYİN
“Gülümsemeyi bilmeyen iş yeri açmasın” diyerek konuşmasına başlayan Karaş; Etkili konuşma sanatının ana maddelerini sıraladı. En önemlisinin doğru nefes alma olduğuna vurgu yaptı. Nefes alırken karın bölgesi yerine göğüs bölgesi şişiyorsa bunun yanlış olduğunu sempatik ve sevecen tavırlarıyla da dikkat çekti.
Karaş; “Karşınızdaki insanı etkilemek istiyorsanız kelimeleri, ses tonunu ve beden dilini iyi kullanmalısınız. Beden dili bunların %60’ını kapsar” dedi.
Spiker Karaş, Yazılışı ve okunuşu farklı kelimeler ile nefes tekniklerini anlatarak, İş hayatına atılırken gerçekleştirilen mülakatlarda dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında da tüyolar verdi.
Doğru olan diyaframdan nefes almak
“Beden Dili ve Diksiyon” konuları üzerine konuşma yapan TRT Haber Spikeri Tijen Karaş, doğru nefes alma tekniklerini anlatarak, nefes alırken karın bölgesi yerine göğüs bölgesi şişiyorsa bunun yanlış olduğunu söyledi. Karaş, “Doğru olan göbeğinizin oradan yani diyaframdan nefes almak, nefes aldığınız zaman göbeğiniz şişmeli göğsünüz değil” dedi.
Beden dilinin kullanımının iletişim kurmadaki önemini ve insanlar hakkında karar vermede önemli etken olduğunu vurgulayan Karaş, “Birini gördüğümüzde ilk 30 saniye içinde beden diline bakarak karar veriyoruz. Yüzde 60 beden dili aslında karşımızdaki hakkında karar vermemizi sağlıyor. Beden dilimizi doğru kullanmalıyız. Beden dilimizi yansıtan en önemli iki organımız var gözlerimiz ve ağzımız. Göz teması kurmamız çok önemli. Karşımızdaki ile iletişim sırasında aşağı yukarı bakmıyoruz, karşımızdakinin gözlerine bakıyoruz. İkincisi ise gülümseyeceğiz. Beden dilimizle duygularımızı yansıtmalıyız. Tokalaşmada beden dilini kullanmada çok önemli” şeklinde konuştu.
Eğitim programı Termeli gençlerle hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi. Karaş, Terme’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi, Tijen Karaş’a günün anlam ve önemine dair plaket takdim etti.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum