'TEKNOFEST'e Hazırlıklar Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan TEKNOFEST 2022 için hazırlıklarını sürdürüyor.

'TEKNOFEST'e Hazırlıklar Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor!
09 Haziran 2022 - 20:28
Festival kapsamında çeşitli etkinliklerin düzenleneceği yerlerden biri olan Doğu Park Amfitiyatro alanını bakıma alan belediye ekipleri, iklim şartlarından dolayı çürüyen ahşap oturakları onararak yeniledi.
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2022’ ye ev sahipliği yapacak Samsun’da heyecan artıyor. Kentin ulusal ve uluslararası tanıtımında önemli rol oynayacak festival, ilk ve orta öğretim ile lise öğrencilerinin eğitimlerinin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojileri alanında gelişmelerinde büyük katkı sağlayacak.  
30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivali kentin turizminin gelişmesi için önemli fırsat gören Samsun Büyükşehir Belediyesi, alt yapı hizmetlerini hızlandırdı. Akıllı Şehir Trafik Güvenliği projesinden çevre düzenlemelerine kadar belediye ekipleri, her alandaki faaliyetlerini titizlikle yürüterek TEKNOFEST’e yetiştirmeye çalışıyor. 
Doğu Park Amfitiyatro alanının teknoloji yarışmalarına uygun hale getirilmesi için çalışma yapan Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı, iklim şartlarından dolayı deforme olup çürümeye başlayan ahşap oturaklar ile betona sabitlenen ızgaraların tümünü bakım onarımdan geçirdi. Ahşap atölyesinde çürüklerden temizlenerek boyanıp verniklenen 16 metreküp oturak, yerlerine montajlandı. Çam ağacından yapılan oturakların ömrü uzatılırken, israfın önüne geçildi.
Ahşap oturakları yenileme çalışmasıyla ilgili bilgi veren Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanı Savaş Kaygusuz, çalışmayı kısa sürede tamamladıklarını söyledi. İsraf etmemek için tümünü onardıklarını ifade eden Kaygusuz, bu sayede değiştirilmesi halinde ödenecek 250 bin TL’nin ise belediyenin kasasında kaldığını kaydetti. Oturakların yerlerine yerleştirildiğini ifade eden Kaygusuz, en az 5-6 sene daha işlev göreceklerini kaydetti.

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum