TEKKEKÖY'DEKİ DEĞİŞİMİ GAZETECİLERE ANLATTI...

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi

TEKKEKÖY'DEKİ DEĞİŞİMİ GAZETECİLERE ANLATTI...
11 Ocak 2017 - 18:45
g fTekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kirazlık mevkiindeki Saklı Bahçe’de düzenlenen kahvaltı sonrasında belediye hizmetlerini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.
BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT
Sinevizyon gösteriminin ardından bir konuşma yapan Başkan Togar; “Tekkeköy maalesef ne merkez ilçe, ne dışarıda bir ilçe gibi iki arada bir derede kalmış bir ilçeydi. 3 yıl gibi bir sure içerisinde gerek hükümetimizin gerek büyükşehir belediyemizin gerekse bakanlarımızın çalışmalarının odak noktası Tekkeköy ilçesi oldu.
1970’li yıllarda sanayi bölgesi ilan edilen Tekkeköy, son 4-5 yıl içerisinde bu kadar gelişim sağladı. 5-10 yıl sonra Karadeniz’in hem ekonomik anlamda hem de yaşamsal anlamda en önemli ilçesi haline gelecektir. Özellikle 2017 Olimpiyatları dünyanın Türkiye’yi ve Samsun’u ve de Tekkeköy ilçemizi tanıtmak açısından önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum. Biz bu tarihi fırsatı kendimiz için şans kabul edip çalışmalarımızı da ona dönük yapıyoruz” dedi.
KISA ZAMANDA BU KADAR İŞ YAPMAK KOLAY DEĞİL
c d e b aBelediyenin icraatlarından bahseden Başkan Togar, “Öncelikli hedefimiz geçmişte kalmış ne kadar yarım kalan işimiz varsa öncelikle bunlara ağırlıklı verdik. Bu projeleri değerlendirip ortaya çıkarmak için çapa sarf ettik. Sevgi Tekkesi ve Saklı Bahçe adlı iki tane sosyal tesisi ortaya çıkardık. Misafirlerimizi buralarda gece geç saatlere kadar oturduklarını görüyoruz. Bu güzel mekânlarımızda basın mensubu arkadaşlarımıza ciddi bir indirim uygulamayı uygun görüyoruz.
Tekkeköy Belediyemize nüfusuna göre aylık İller Bankasından 1 milyon 100 bin TL pay gelmektedir. Bunun yüzde 40’ı Büyükşehir Belediyesine kesiliyor. Bize kalan 350 bin TL. Sadece personel giderimiz 1 milyonun üzerinde. Biz bu kadar hizmeti bu paralarla yaptık ve başardık. Borcumuz devraldığımız dönemden daha düşük. 60 yıl sonra ilk defa düzenli olarak 600 aileye gıda yardımı yapıyoruz. Yaklaşık 150 aileye de evinde 2 öğün sıcak yemek veriyoruz. Her ne sebeple olursa olsun hastasını veya kendisini hastaneye götüremeyecek kişileri evinin kapısından alıyoruz, hastaneye götürüyoruz” diye konuştu.
BÖYLE HİZMET BİNASI BU BÖLGEDE YOK
Başkan Togar, kahvaltı sonrası basın mensuplarını yeni hizmet binasına getirerek belediye hizmet binası ile ilgili bilgi verdi.
Samsun-Ordu Karayolu üzerindeki belediye binamız, 16 bin 500 metrekare inşaat alanına ve meydana sahip. Tekkeköy Belediyesi yeni hizmet binası 8 kattan oluşuyor. Hizmet binamızda 300 kişilik iki adet konferans salonu, 700 araçlık açık ve kapalı otoparkı, 5 adet toplantı salonu, grup toplantı salonları, her türlü teknolojik donanımı ile de çağın şartlarına ayak uyduruyoruz.
Tekkeköy belediye başkanı Togar, basın mensuplarına makam odasında çay ikramı yaptıktan sonra belediye hizmet binası önünde basın mensupları ile toplu fotoğraf çektirdi.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum