Tekkeköy Kahraman Şehitlerini Unutmadı

Tekkeköylüler; “Çanakkale Geçilmez” diyen şehitlerimiz için yeniden tek yürek oldu

Tekkeköy Kahraman Şehitlerini Unutmadı
20 Mart 2016 - 16:19
Tekkeköylüler; “Çanakkale Geçilmez” diyen şehitlerimiz için yeniden tek yürek oldu. Tekkeköy Belediyesi Türk askerinin tarihe adını altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümünde Şehitlerimiz için anma programı düzenledi. Programda konuşan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çanakkale’de yazılan destanın yeni kuşaklara aktarılması gerektiğine vurgu yaptı.
Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, Tekkeköy Belediyesi 18 Mart Çanakkale “Kahraman Şehitlerimizi Unutmadık” anma programı düzenledi. Tekkeköy Belediyesi Düğün Salonunda Yapılan Programa Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, davetliler ve çok sayıda Tekkeköylü vatandaş katıldı.

[gallery ids="46820,46823,46824"]
Birlik ve Beraberliğimizi Hiç Kimse Bozamaz
Çanakkale Şehitlerini Anma programında konuşan Togar “Bugün İstanbul Taksim’de ve geçen hafta Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen menfur terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Buralarda hayıtını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa ve yakınlarını kaybedenlere de Cenabı Allah’tan sabır diliyorum. Bu ülke üzerinde yüzyıllardır oynanan oyunlar halk nezdinde karşılık bulmamış ve bu ülke insanı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi tek vücut olarak düşmanlarıyla çarpışmış ve her seferinde de düşmanlarını hüsrana uğratmıştır. Bu gün de ülkenin birlik ve beraberliğine kasteden alçak terör örgütü milletimizin ve devletimizin vakur duruşunu ve kararlılığını her daim enselerinde hissedeceklerdir. Bu aziz vatanı karıştırmak, büyük Türk Milletini karamsarlığa itmek için bir avuç vatansızın düzenlediği bu tür saldırılara bu zamana kadar prim vermeyen yüce Türk Milleti bundan sonrada aynı duyarlılıkla üzerine düşeni her zaman yapacaktır” dedi.
Rahmet ve Minnetle Anıyoruz.
Togar; ”Atalarımızın kan ve gözyaşlarıyla suladığı bu cennet vatanın tarih sayfasında vazgeçilmez temel taşlarından biri olan Çanakkale Savaşı ve Çanakkale Geçilmez sloganının sahibi aziz şehitlerimizi bir kez daha dualarla, rahmetle anmak ve bu muhteşem tarihi Tekkeköylü hemşerilerimize yaşatmak adına düzenlemiş olduğumuz bir diriliş destanı olan Çanakkale Şehitlerimizi andığımız bu güzel gecede başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün ebediyete uğurladığımız şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz.
Geri Dönmeyi Düşünmediler
Togar; “Çanakkale Savaşına giden atalarımız savaşa giderken ne mallarını, ne canlarını nede geride bıraktıklarını düşündüler. Onların tek bir amacı vardı, 1071 yılından itibaren Allah’ın isminin yükseldiği İslam’ın vücut bulduğu, 600 sene boyunca Müslümanların sancaktarlığını yapan atalarının emaneti olan bu kutsal toprakları bizleri hakkıyla teslim etmekti. Bizlere de düşen atalarımızdan aldığımız bu kutsal emaneti sahibi olan gelecek nesillere üzerinde ezan seslerinin yankılandığı, al bayrağın dalgalandığı bir mukaddes vatan toprağı olarak teslim etmektir” dedi.
Plaket Verildi.
Programın sonunda bu diriliş destanı Çanakkale Şehitlerini anma programına okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Duası ile Tekkeköy Müftülüğüne bağlı Cumhuriyet Mahallesi İmam Hatibi Erdoğan Karagüzel’e, okuduğu İstiklal Marşı ile bu anlamlı gecede insanlarımızı coşturan Kazım Özdemir İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Hatice İkbal Öz’e, Çanakkale Destanı şiirini bize yorumlayan 19 Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi Mahmut Taşkıran’a ve muhteşem anlatımıyla salonda ki herkesi gözyaşına boğan Ali Öztaş’a plaketlerini Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar takdim etmiştir.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum