TEGV YENİ DÖNEME HAZIR...

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, İlkbahar Etkinlik Dönemine 20

TEGV YENİ DÖNEME HAZIR...
16 Şubat 2015 - 18:44
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı, İlkbahar Etkinlik Dönemine 20. Yıl ın vermiş olduğu gurur ile enerji dolu ve büyük bir coşkuyla muhteşem bir şekilde hazırlanıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 20 yıldır uyguladığı özgün eğitim modeli sayesinde, ilköğretim çağındaki çocukların geleceğe donanımlı hazırlanmaları için yaşam becerilerini geliştirecek ve temel eğitimlerine destek verecek çağdaş eğitim olanakları sunuyor.

Yüz binlerce çocuğu teknoloji, bilim, sanat ve sporla tanıştıran TEGV, genç bireylerin yeteneklerini keşfetmelerinde yardımcı oluyor. Eğitim etkinliklerimiz çocukların yaşam becerilerini geliştirmelerine yönelik, çocuk merkezli eğitim yöntemlerinin kullanıldığı programlardan oluşmaktadır.

Eğitim etkinliklerimizin amacı, aktif öğrenme ortamlarında çocuklara çok yönlü bir eğitim desteği sağlayarak farklı becerilere sahip olan her çocuğun kendisini ve yeteneklerini keşfetmesine fırsat tanımaktır. Eğitim etkinliklerimiz, ilköğretim çağındaki 7–16 yaş grubu çocuklar için gelişim seviyelerine uygun olarak hazırlanmış yarıyıl düzeninde uygulanan etkinliklerden oluşmaktadır.

Eğitim etkinliklerimiz çocukların;

İlgilerini çeken

Keyif aldıkları

Aktif olarak katıldıkları

Çeşitli oyunlar ve malzemelerle zenginleştirilmiş

Gönüllü için uygulama yönergeleri bulunan

Dönem boyunca üzerinde çalışacakları projeler/ürünler ortaya çıkardıkları

Ölçme-Değerlendirme çalışmalarını da içeren etkinliklerdir.

Eğitim etkinliklerimizin hedefi çocukların okul içi ve dışındaki zamanlarda;

Çok yönlü eğitim desteği alabilmeleri

Çağdaş eğitim olanaklarından yararlanabilmeleri

Yeteneklerini keşfedebilmeleri

Problem çözme, iletişim, yaratıcılık gibi yaşam becerileri geliştirebilmeleri

Yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrenebilmeleri

Yaşam kalitelerini artırabilmeleridir. 

“SİZLER DE KALBİMİZ HER YERDE ÇOCUKLARLA DİYORSANIZ; GÖNÜLLÜMÜZ OLUN, ÇOCUKLARIN KAHRAMANI OLUN”
Çocukların eğlenerek öğrendiği eğitim programları sayesinde mutlu bir çocukluk geçirmelerini hedeflediklerini belirten TEGV Samsun Eğitim Parkı Gönüllü Sorumlusu Sn. Tuba Ergüler Kırçiçek, dolu dolu geçen TEGV in 20’nci yılında  “Kalbimiz Her yerde Çocuklarla” diyerek eğitmen gönüllüler aradıklarını belirtti. İster üniversite öğrencisi, ister öğretmen, ister emekli, isterseniz işsiz olun çocukların herbirimize ihtiyacı var. Sizlerin bilgi ve birikimlerinizi paylaşmak için çocuklar can atmaktalar onları fazla bekletmeden siz de en kısa zamanda sayısı 10 binleri bulan yeni Modern zamanların gerçek kahramanları arasında yerinizi alın. Detaylı Bilgi İçin: http://195.87.241.28/TEGVJSP_html/TEGVGBasvuru.jsp

1995 yılında kurulan ve bugüne kadar 2 milyonun üzerinde çocuğumuzun eğitimine destek vererek onların gelişimine katkı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 23 Ocak 2015 tarihinde 20’nci yaşını kutladı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 20 yıldır eğitim aşkıyla çocuklarımızın geleceğine ışık tutuyor.

TEGV Samsun Eğitim Parkı, bu etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen her ÇOCUĞUMUZU 21 Şubat itibari ile Kadıköy’ de bulunan eğitim parkına davet ediyor.

21 Şubat 2015 Cumartesi Günü gerçekleşecek olan TEGV 20. Yıl etkinlik Dönemi açılışında veli, çocuk, gönüllü ve yerel yönetim ile birlikte 20. Yılda geleceğe imza atacaklarını belirttiler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum