TEGV Samsun Eğitim Parkında Veliler için Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi.

TEGV Samsun Eğitim Parkında Veliler için Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi

TEGV Samsun Eğitim Parkında Veliler için Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi.
22 Aralık 2014 - 18:36
TEGV Samsun Eğitim Parkında Veliler için Bilgilendirme Seminerleri Düzenlendi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Samsun Büyükşehir belediyesi eğitim parkı geçtiğimiz haftalarda çocuklarını etkinliklere getiren velilere yönelik seminer programları düzenledi.

Sonbahar etkinlik dönemi içerisinde gerçekleştiren bu seminerler velilerin hem bilgilenmesini hem de bu konularda farkındalık kazanmasını hedeflemekte Çoğunluğunun kadın olduğu veli profilinde tercih edilen konular da kadınlara ve çocuklarına yönelikti.

TEGV e gelen Veliler “Çocuk İstismarı” ve “Cinsel İstismar” konularında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Öğrencileri ve aynı zamanda da TEGV Gönüllüleri olan Meryem Ak ve Burcu Çalışkan dan aldıkları bu seminer doğrultusunda neleri doğru neleri yanlış yaptıklarını öğrenmiş oldular. Seminerin bir diğer katkısı ise bu zamana kadar bu konuları çocukları ile konuşmaya çekinen anneler, aslında bu konular hakkında en sağlıklı ve en doğru güvenilir bilgiyi annelerinden almaları gerektiğini de öğrenmiş oldular.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Cerrahi Hemşirelik Bölümü, Yard. Doç. Dr. Selda Rızalar, TEGV e gelen kadın velilere “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” düzenledi. Bu konuda bilgi almak ve kendilerini teşhis etmeye çekinen veliler, aslında erkenden davranıp teşhisi belirlemenin ne kadar faydalı olduğunu öğrenmiş oldular. Doktorun verdiği bilgiler doğrultusunda sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi planlayan veliler artık ileriye yönelik daha planlı davranmaktalar.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) eğitmeni Sevgi Gürsoy, TEGV Samsun Eğitim Parkının bulunduğu Kadıköy mahallesindeki kadınlara ve aynı zamanda TEGV velilerine de anne çocuk eğitimlerini ulaştırmakta. Dönem başında başlayan eğitim, bire bir anne ve çocuk görüşmeleri ve eğitim programı ile devam ederek dönem sonunda sertifika belgeleri ile taçlanmış olacak.

Çocuk Etkinlikleri ve Gönüllü Eğitimleri yanında, Velileri de seminerler ile destekleyen TEGV Samsun Ep, çocukların hayatlarına dokunulan bu yolda, aslında en büyük katkının evde anne ve baba ile yapıldığını bir kez daha vurgulamakta.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum