TAYYİP ERDOĞAN'I YANILTIYORLAR!

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

TAYYİP ERDOĞAN'I YANILTIYORLAR!
03 Mart 2018 - 10:50
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Samsun AK Parti teşkilatlarının FETÖ iddiaları ile çalkalandığını ve kimi gerçeklerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan saklandığını düşündüğünü söyledi.
Samsun AK Parti'de kısa bir süre açıklanan bazı ilçe başkan adaylarının 1. derece yakın akrabalarının FETÖ ilişkilerinin ortaya çıktığının basına yansıdığını belirten Tufan Akcagöz, “İki yıldır, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışılıyor. Samsun’da, tepeden tırnağa bir gözden geçirme şart. Bir İl Başkanı adayı çıktı. ‘Ben İl Başkanı olursam, Samsun teşkilatını FETÖ’den temizleyeceğim’ dedi. Ciddiye alınmadı. Bildiği bir şeyler vardı besbelli ama kimsenin onu çağırıp bir şey sorduğunu da sanmıyorum. Umarım yanılıyorumdur. Gazetelere yansıyan iddialara göre ilçe başkan adayları arasında, eniştesi ve kız kardeşi FETÖ sanığı olan mı istersiniz, amcası FETÖ’den aranan mı istersiniz? Yoksa, eşi FETÖ ablası diye iddia edilen mi istersiniz?  FETÖ’nün siyasi ayağı konuşuladursun, AK Parti tabanı ‘FETÖ’cü başkan istemiyoruz’ diye imzalar topluyor. Bir kimse her ne kadar yakın akraba ilişkileri nedeniyle suçlanamazsa da, siyaset yapan kişilerle ilgili ortadaki iddialar basit nitelikte olmadığı için, mutlaka araştırılmalıdır. Bu konuların derhal soruşturulması gerekir. Ortaya çıkan gerçek şu ki, Samsun’da ne olup bittiği, Recep Tayyip Erdoğan’dan saklanmaktadır“ dedi.
AK Parti Samsun teşkilatlarındaki bu gelişmelerin FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili bir takım ipuçlarını da ortaya koyduğunu belirten CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Samsun’da son bir ayın gazetelerini tarayın, AK Parti teşkilatlarının nasıl bir hale geldiğini görürsünüz. Millet, ‘FETÖ’cü başkan istemiyoruz’ diye imza kampanyası yapar hale gelmiş. Bir mevcut AK Parti Milletvekili ile ilgili ciddi iddialar var. FETÖ’nün Bankası diye tabir edilen Bank Asya ile 17/25 Aralık sürecinden sonra dahi ilişki içinde olduğu söyleniyor ve bunun belgeleri yayınlanıyor. Bu yayınların durdurulduğunu öğreniyoruz. En ufak bir açıklama yok. Kişilik haklarına bir saldırı varsa, bu gayet olağan. Ancak, bu iddiaların onda birine maruz kalanlar şu anda cezaevinde tutuklu. En azından bu durumun soruşturulması gerekmez mi? Adı geçenler, usulen ifade vermeye bile çağrılmıyorsa, ortada bir gariplik var demektir. Daha önce de ulusal bir yayın organı, Samsun’la ilgili Adil Öksüz bağlantılarını manşetten duyurmuştu. Orada da, AK Partili siyasetçilerin adı vardı. O konuda da bir soruşturma olup olmadığını bilmiyorum. Yoksa, neden yok, o da tartışılmalıdır. İmzasız ihbar mektupları ile bile vatandaşlar hakkında soruşturma açıldığı düşünüldüğünde, bu kadar aleni iddiaların da soruşturulması gerekirdi. Belirttiğim gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun konusunda yanlış bilgilendiriliyor. Kendisinin yanıltıldığını düşünüyorum“ diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum