Tarım Öğretiminin 174. Yılı Kutlandı

"Tarım Öğretiminin 174. Yılı”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından Fakültenin Konferans Salonunda düzenlenen programla kutlandı.

Tarım Öğretiminin 174. Yılı Kutlandı
13 Ocak 2020 - 16:47 - Güncelleme: 13 Ocak 2020 - 18:46
Kurak bir araziyi, kendi çabalarıyla ormana dönüştüren emekli öğretmen Rahim Demirbaş’ın “Çölden Ormana” konulu söyleşisinin yer aldığı kutlamada, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Başak Orkestrası da verdikleri mini konserle kutlamaya renk kattı. 
Programa; Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli, Ulusoy Un’un kurucusu Fahrettin Ulusoy, Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ikinci Başkanı Havva Yurdunuseven, iş insanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Program, 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılında, Ziraat Fakültesine birincilikle yerleşen Yüksel Atakan Ver’in konuşmasıyla başladı. Yüksel Atakan Ver; mesleki anlamda donanımlı, analitik düşünerek sorun çözebilen, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş ziraat mühendisleri olmak için çok çalışacaklarının sözünü verdi.
“İyi Ziraat Mühendisi olmak doğa sevgisi, gözlem ve muhakeme gücüne dayalıdır”
Protokol konuşmalarıyla devam eden törende söz alan Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ikinci Başkanı Havva Yurdunuseven de tarım öğretiminin 174 yılını kutlayarak şunları söyledi “Mesleki bilginin yanında kendine güvenen, sorumluluğunu bilen, iş disiplini yüksek, bir yabancı dil bilen, teknolojiyi bilen ve kullanan ziraat mühendisleri yetiştirmek siz değerli hocalarımızın elindedir. Değerli öğrenci kardeşlerimizin de bu gerçeği bilerek hayata hazırlanmaları ülke ve kendi menfaatleri gereği zorunluluk arz etmektedir. Yarın ülke tarımına hizmet etmek üzere mesleğe atılacak öğrenci kardeşlerimizin hayata en donanımlı şekilde hazırlanmaları, 21. yüzyılda bu ülkenin ihtiyaç duyduğu teknik donanıma sahip ziraat mühendisleri olarak gerekli niteliğe sahip olmaları, bu mesleği sevmelerine ve çok çalışmalarına bağlıdır. Bizim mesleğimiz sadece sınav kâğıtları üzerinden alınan notlara bağlı değildir. Doğa sevgisine yüksek gözlem gücü ve sebep sonuç ilişkisini kurabilecek muhakeme gücüne dayalıdır.”
Havva Yurdunuseven, ziraat mühendisi adaylarını Ziraat Mühendisleri Odasına üye olmaya davet etti.
“Tarımsal üretim ve ihracatta da dünyada önemli bir yerdeyiz”
Fındık, incir, kayısı gibi birçok ürünün üretiminde lider olan Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğuna işaret eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy da “Türkiye’nin tarım geliri son 6 yılda, 36 milyon TL’den 215 milyar TL’ye çıktı. Türkiye buğdayda tamamen, diğer tarım ürünlerinde ise hemen hemen kendine yeten bir ülkedir. Ayrıca pek çok sebze ve meyvenin taneyle satın alınmadığı nadir ülkelerden biriyiz. Şu anda tarımsal üretim ve ihracatta da dünyada önemli bir yerdeyiz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum