SÜRECİN SAĞLIKLI İLERLEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR...

ÇERKESLER DENGE VE DENETLEME OLMADAN AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİNİN SAĞLIKLI İLERMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

SÜRECİN SAĞLIKLI İLERLEMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR...
27 Aralık 2015 - 10:46
ÇERKESLER DENGE VE DENETLEME OLMADAN AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİNİN SAĞLIKLI İLERMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR.
AB Bakanı Volkan Bozkır’ın katılımıyla Samsun’da gerçekleştirilen ‘Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci - Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’na katılan Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun ve yönetim kurulu üyesi Arslan Bolat AB sürecinde denge ve denetlemenin önemine vurgu yaptılar.
Samsun Çerkes Derneği Başkanı Sedat Uygun yaptığı basın açıklamasında ‘’Tüm AB üyesi ülkelerin demokrasiyi sağlam zemine oturtmak adına ,sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ettiğini ve bu kuruluşları bir denge aracı ve denetleme mekanizması olarak kullandığını fakat ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının kendi aralarında bir araya gelemediklerini ayrıca basın özgürlüğü ve şeffaf siyasetin henüz gerçekleşmedi” dedi. 
MUHABERLERİ DERNEĞİ İLE GÖRÜŞTÜK

Öte yandan daha önceki aylarda  Denge ve Denetleme Ağı’na üye sivil toplum kuruluşları arasına katılan Samsun Çerkes Derneği adına, dernek yönetim kurulu üyesi Arslan Bolat bugün gerçekleştirilen  ‘Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci - Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’’ ve  12-13 Aralık'ta Ankara’da  Samsun, Adana, Adıyaman, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Mardin, Ordu'dan katılan dernek temsilcileriyle gerçekleştirilen Denge ve Denetleme Ağı  bileşen eğitimi arasında bir bağlantı kurarak görüşlerini söyledi.  Bolat “Farklı görüşlerden ,farklı etnik kökenlerden, illerden ve derneklerden insanlarla bir aradayken?? neler yapabileceğimiz üzerine hem kafa yorduk, hem de kafa yorduğumuz konuları uygulamaya koyduk. Sabah gazetesi, Milliyet gazetesi, Star gazetesi, Voice of America, Cumhuriyet gazetesi ile ve parlamento Muhabirleri Derneği ile görüştük. Bunun yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ahmet Sami Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı, HDP milletvekilleri  Ertuğrul Kürkçü, CHP Milletvekilleri Tufan Köse, Mustafa Balbay, Murat Bakan, Aytül Çıray, Tuncay Özkan, Zülfikar Tümer, Atılan Sertel, MHP Meclis idare Amiri Seyfettin Yılmaz ile bir araya geldik ve son olarak TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Sn. Mihrimah Belma Satır'ı, Denge Denetleme Ağı olarak ziyaret ettik ve biraradalılıkla yaptığımız çalışmaları anlattık” diye konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum