Reklam
Reklam
Reklam

Süper Lig İçin Çok Az Zamanımız Kaldı

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, basın mensuplarıyla video konferans toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Reklam
Süper Lig İçin Çok Az Zamanımız Kaldı
07 Nisan 2021 - 19:59
Reklam
Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleştirilen video konferans toplantısında Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, ligde oynadıkları ve oynayacakları maçlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İlk olarak Tuzlaspor karşılaşmasını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “Pandemi şartları nedeniyle belki de bir daha yaşanmayacak bir sezonun son 6 maçına giriyoruz. Hepimizin hasretini çektiği, yaklaşık 10 yıllık beklentimiz olan Süper lig için çok az zamanımız kaldı. 4 haftalık bir duraklamadan sonra Tuzlaspor karşılaşması bizim için dönüm karşılaşması niteliğindeydi. Yeniden bu üzerimizdeki olumsuz havayı ortadan kaldırabilecek, yeniden ayağa kalkabileceğimiz, geleceğe umutla bakabileceğimiz bir karşılaşmaydı. Onun öncesinde oluşan milli takım arasını çok iyi değerlendirdik. Oyuncularımızı hem fiziksel olarak, hem zihinsel olarak Tuzlaspor karşılaşmasına iyi hazırladığımızı düşünüyorum. Bunun yanında tabi ki sakatlığı olan oyuncularımızın tedavi sürecinin de iyi geçtiğinin ve bazı arkadaşlarımızın da uzun bir süreden sonra tekrar takıma dönecek kaliteye, sağlıklı yapıya ulaştığını da gördük. Gerçekten çok kötü bir zeminde çok iyi mücadele ederek, çok güzel futbol oynayarak, hak ederek alınan 3 puanla tüm şehrin ve camianın morali yerine getirdik. Kalan 6 haftaya da daha güzel, daha olumlu, daha moralli ve motivasyonu yüksek bir şekilde bakabilme şansını da elde ettik” dedi.
Kalan 6 maçta takıma destek verilmesi gerektiğini belirten Ertuğrul Sağlam, “Geçmişe bir göz attığımız zaman şunu o kadar net bir şekilde görebiliyoruz. Bugünkü takım kadromuza baktığımızda bu kadronun yaklaşık yüzde 75’i geçen seneki kadromuzun devamı. Dolayısıyla bu kardeşlerimiz geçen sene hepimizin çok sıkıntılı olduğumuz bir dönemde bizleri çıkarmışlar. Bu senede sıkıntılara rağmen, hastalıklara rağmen, hakem hataları ve olumsuzlarına rağmen yine ligin zirvesine yapışmışlar ve bizim şuandaki konumumuz olan Süper Lig hedefimizin içerisinde tutmuşlar. Tuzlaspor karşılaşmasında da kendilerine yakıştığı şekilde mücadelesini vermişler bütün camianın umutlarını yeşertmişler. Zaman zaman bu futbolcu kardeşlerimizin emeklerinin görmemezlikten gelindiğini, onların verdiği bu mücadelenin değersiz hale getirildiğini çok üzülerek takip ediyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte yapmamış gereken bir iş de şudur ki kalan 6 maçlık dönemde de bu karşılaşmaları kazanacak, önce Balıkesirspor karşılaşması, ondan sonraki dönemde de kalan 5 maçı kazanacak olan, o karşılaşmalarda mücadele edecek ve hepimizin hayali olan Süper Lige bu takımı taşıyacak olan insanlar da bunlar. Gerçekten çok güzel bir kulüpte çalışıyoruz. Kurumsal yapının kusursuz işlediği, vizyoner bakış açısıyla yönetilmeye çalışılan, başkanımız, yönetimimizle beraber gerçekten uzun vadede inşallah şehrin de katkılarıyla çok güzel işler yapabileceğimiz bir ortamımız var. Bu şehir de, kulüp de bu bakış açısıyla, futbola ait değerleriyle de gerçekten çok daha fazlasını hak ediyor. Hem başkanımız hem yöneticilerimiz hem de futbolcularımız bugüne kadar gösterilen ilgiden ve destekten de çok daha fazlasını hak ettiğini ortaya koymak istiyorum. Çok ciddi bir yarışın içerisindeyiz. 6 tane takımın 5 tanesi neredeyse kafa kafaya gelmiş durumda. Dolayısıyla çok zorlu bir yarışın içerisindeyiz. Öyle şeylere şahit oluyoruz ki, burada herkes çok zorlu maratonda başarılı olmak istiyor. Çünkü herkes bu seneyi çok büyük bir fırsat bilip, Süper Lige çıkmak istiyor” diye konuştu.
Şampiyonluk hedefi olan takımların kentlerinde oyuncularına moral vermek için kampanyalar düzenlendiğine dikkati çeken Ertuğrul Sağlam, "Hatta futbolculara lig ortalamasının 3-4 katı prim vadederek Süper Lig özlemlerini gidermek istiyorlar. Lig gerçekten çok zorlu ve herkes de şampiyon olmak için çok istekli. Maalesef toplumda, taraftarlarımızın arasında ve kamuoyunda bir takım şöyle bir algı oluşmuş durumda. Bunu özeleştiri yapmak gerekirse kulüp olarak belki bizim de hatalarımız olmuştur. Bizim şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz rakiplerimiz bu işe 5 lira harcamışken biz 20 lira harcamış gibi görünüyoruz. Oralarda çok büyük sıkıntılar var da bizim burada her şey tıkır tıkır işliyor, her şey günü gününe yapılıyor. Sanki bu ekonomik sıkıntılardan Samsunspor hiç etkilenmemiş gibi dışarıdan buraya bakarken burada bir sefalık bir hayat yaşandığı, buralara çuvallarla paralar geldiği yönünde bir hava oluşmuştu. Samimiyetimle söylüyorum, böyle bir algı yanlış bir algı. Böyle bir durum gerçekte değildir. Dünyadaki ekonomik sıkıntılardan, futbol ekonomisinin uğradığı bu zararlardan bizim kulübümüzde çok ciddi anlamda etkilendi. Dolayısıyla futbol sektörünün uğradığı bu sıkıntıdan kulübümüz de etkilenmiştir. Dönem dönem başkanımız bu konuyla alakalı oyuncularımızdan destek ve yardım istemiştir. Ödemelerle alakalı zaman istemiştir. Oyuncularımız da başkanımızın bir dediğini iki etmeden ‘bu kulüp bizim de kulübümüzdür. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı varsa hep beraber göğüsleyeceğiz’ deyip de karakterli insanların yapması gerektiği şekilde kulübümüze destek olmuş bu anlayışı göstermiştir. Peşinat ödemelerinden maç başı ödemelerine kadar destek olmuşlardır. Başkaları çok astronomik rakamlarda primler verirken, bizim oyuncularda böyle prim almak isterler. Bizim oyuncularımızın hiçbir zaman onlar için maddiyat, para ön planda olmamıştır. Herkes burada bir onur mücadelesi içerisinde, ‘bu takımı nasıl şampiyon yaparız, bu takımı nasıl Süper Lige çıkarırız’ bunun uğraşı içerisinde, istedikleri tek bir şey var oda daha fazla ilgi ve değer görmek” şeklinde konuştu.
Nisan ayının zor geçeceğini ama Mayıs ayının bizim ayımız olacağını vurgulayan Ertuğrul Sağlam, “Bizim de Süper Lig hayalimize sadece bir ay ve 6 maç kaldı. 10 yıllık hasreti dindirmek, hak ettiğimiz yere gelmek ve sonrasında büyük başarılara imza atmak için sadece 30 gün var. Bunun için kırgınlıkları ve kızgınlıkları bırakıp uğraş verebiliriz. Başarıyı, güç birliği oluşturursak sağlayabiliriz. Kenti yöneten insanların, basın mensuplarının, taraftarların, herkesin yapabileceklerini ortaya koyup ortaya bir sinerji ve bütünlük çıkarmalıyız. İnanın geç kalmadık, gelin gücümüzü inatlaşmak, zıtlaşmak değil de bütünleşmek için kullanalım. Bir araya gelirsek istediğimiz yere ulaşırız. Ben futbolcularıma inanıyorum. Kentin desteğiyle bu işin sonunu da getirecekler. Nisan ayı bizim için çok zor geçecek ama Mayıs ayı bizim ayımız olacak ve bu futbolcular taraftarları sokağa dökecek" dedi.
Takıma ve tüm ekibe antikor testi yaptırdıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, "Bazı oyuncularımızda bu seviye yüksek bazılarında düşük çıktı. Oyuncularımızın Kovid-19'a yakalanmaması için dikkat ediyoruz. Maalesef Samsun'da vakalar artış gösteriyor. Vatandaşlarımız, devletimizin aldığı önlemlere lütfen dikkat etsin. İstersek her konuda olduğu gibi vaka sayılarının düşmesini de başarabiliriz. Oyuncularımızdan mecbur kalmadıkları sürece sokağa çıkmamalarını istiyoruz. Hatta ailelerinin de mümkün olduğunca çıkmamasını istiyoruz ama onları tesislere mahkûm edemeyiz. Biz oyuncularımızın bu konuda da sorumluluk alarak davranacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı” diye konuştu.
Takımdaki sakat ve cezalı oyuncular hakkında bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Balıkesirspor maçını ve sonrasında diğer maçları çok iyi oynayarak ligi tamamlamak istiyoruz. Eksiklerimiz var ama sakatlıktan dönen oyuncularımız da var. Özellikle 6 ay takımdan ayrı kalan Tomane, Tuzlaspor maçı ile yeniden formasına kavuştu. Biz Tomane'yi bölüm bölüm oynatarak hazırlamak istedik ama ilk maçında kötü bir zeminde oynamasına rağmen çok iyi performans sergilemesi bizi mutlu etti. Süper Lig'e çıkış serüvenimizde, en azından 6 aylık bölümde yapamadıklarını şimdi yaparsa bu takımın şampiyonluğuna katkı sağlayacaktır. Kritik bir dönemdeyiz ve umarım bu süreçte önemli rol alacaktır. Kırmızı kart gören oyuncularımıza tabii ki ceza veriyoruz. Maalesef kırmızı kartlar konusunda haksızlıklara uğruyoruz. Hakemlerin bize gösterdiği kırmızı kartları başka takımlara göstermediklerini görüyoruz. Benim de gördüğüm 2 kırmızı kart çok haksızdı. Oyuncularımıza da cömertçe kırmızı kart gösteriyorlar. Oyuncularımıza gereksiz kart görmemeleri konusunda uyarıda bulunduk. Üstüne başa başa söylüyorum hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum