Su Sporlarının Merkezi Olacak!...

Samsun Körfez Yat Limanı Derneği Kurucu Başkanı Bayram Uzunoğlu, Derneğin faaliyetleri hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Su Sporlarının Merkezi Olacak!...
06 Ocak 2022 - 11:54
Samsun Körfez Yat Limanı Derneği Kurucu Başkanı Uzunoğlu açıklamasında; Sahil kenti olan Samsun ilimizde denizde ve her türlü su şartlarında yüzme becerisi ve cesareti kazandırmak ve kaliteli yüzücülerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak SUKUBA (Tüplü dalış)ve serbest dalış sertifika eğitimi vermek yelken dâhil her türlü su sporlarının gelişmesine ve sürekli öğrenen ve gelişen yetişkin ve bilinçli eğitimler vermek su sporlarına sporcu yardımcı olma konusunda bilinç ve müdahale kabiliyeti geliştirerek bu alanda eğitimler vermek Samsun ve ülke genelinde vuku bulacak sel su8 faaliyetlerinde açıl yardıma hazır müdahale ekibi oluşturmak amacıyla kurulmuştur.
Derneğimiz samsunu seven samsunumuzda fikirleriyle manevi destek sağlamak isteyen herkese açıktır
SAMSUN bir deniz kenti olması hasebiyle denizden yeteri kadar istifade edilememektedir. İçinde sahsımda olmak üzere yazın yüzmek için bir yer bulamamaktayız. Samsunlu kardeşlerimizin uzun süredir denize ayaklarını bile sokmadıklarını ifade etmektedirler. sebebi sorulduğunda Atakum sahili kum kaymalarından dolayı güvenli olmadığını beyan etmektedirler.
Körfez bölgesindeki kayık barınaklarında gelişi güzel bir düzensiz güvenliksiz bir ortam mevcuttur kayığı olan kişilerin fırtına olduğunda akıları sürekli orda hırsızlığa karşıda hiçbir önlem yoktur. Bu nedenle kameralarla etraf izlenilmeli ya da özel güvenlikle insanların içlerini rahat ettirilmelidir.
Samsun halkımızı denizle barıştırmak gereklidir samsunumuzda deniz akvaryumu çok da yakışır körfez limanındaki köprünün yerinin değişmesiyle orada biriken kum yığınlarının yok edileceğini düşünenlerdenim orada küçük yaşta yelkenleriyle acılan evlatlarımızı izlemek ayrı bir güzellik arz edecektir
Bu vesileyle Samsunumuza hizmeti bir vazife addederek bu yola çıktık şu gök kubbede bir güzel seda bırakmaktır amacımız.
‘SAMSUN KORFEZ YAT LİMANI DERNEĞİ’mize herkesi bekliyoruz.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum