Şu bizim mühendis odalarımız...

Ah Orhan Başkan Ah 29 Mart 2009 Genel seçimleriyle Trabzon belediye başkanlığına seçilen Dr

Şu bizim mühendis odalarımız...
04 Aralık 2017 - 17:11
Ah Orhan Başkan Ah

29 Mart 2009 Genel seçimleriyle Trabzon belediye başkanlığına seçilen Dr. O. Fevzi Gümrükçüoğlu’na sizden iki önceki başkan Asım Aykan o gün şehrin ortasında 10 yıl kadük kalan inşaatı bir türlü bitirilmeyen, otel binası yeni mahalleden buraya Tekel binalarıyla takas edilerek taşınmış.
Önce Kalkınma bankası sonra iş adamı Ergun Gürsoy tarafından hisselerinin büyük bir kısmı satın alınmış, Turizm Bakanlarımız İlhan Aküzüm, Mustafa Taşar, Mükerrem Taşçıoğlu’nun büyük uğraşları ile çözülemeyince devreye giren zamanın Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık Denizli li iş adamı Ahmet Nazıf Zorlu’ya bu binayı satın aldırdı. Başkan Aykan’ın kapısını çalan Zorlu’nun caddenin altını otopark yaparak İpek yolu iş merkezine bağlanma teklifi gerçekleştirilerek bu şehir Maraş Caddesinin altında bir büyük toplantı salonunda ortaya çıkartılmıştır.
Şimdi Ahmet Nazıf Zorlu ile bir araya gel bu oteli gel yıkıp ayağa kaldıralım. Zemin altı otopark kalsın zemin üstünde 1-2-3-4 katlı AVM Uzun Sokak ile Maraş Caddesi birleşsin ve 5-6-7-8-9-10 kat yine otel olsun(örnek İstanbul Yıldız Zorlu AVM buna en güzel örnektir)
Hatta Maraş Caddesi Cumhuriyet Caddesine kadar yarsın açsın. Gazipaşa’dan giren araç cumhuriyet caddesine insin. Yine bir katı komple otelin toplantı salonu altı otopark olabilir. Bu inşaat devam ederken trafiğe kapalı Maraş Caddesini bankalar terk edecek.
Tanjant yolu Yavuzselim Bulvarına kaçacak cadde yeşillendirilip trafiğe kapandığında bankaların yerlerini mağazalar alacak, İstanbul İstiklal Caddesi ve Samsun Çiftlik Caddesi gibi Trabzon Maraş Caddesinde mağazalar gece 22.00 kadar açık kalacak. Uzun sokak ve Kunduracılar Caddesi esnafı buna ayak uyduracak Mısırcılar, Dondurmacılar, Patpatcılar Caddelerine şenlik getirecek.
Hava karardığında insanlar evlerine şehre gelen yerli ve yabancı misafirler otellerine kapanmayacak dedim.
Beni can kulağı ile dinleyen Başkan Dr. Gümrükçüoğlu Trabzon diye bir derdi olmadığından İstanbul’da bir üniversiteden getirttiği ilim değil ancak film adamlarına şehir trafiğine öyle bir proje yaptırdı ki duraklarında depolanan minibüsleri Maraş Caddesine taşıyarak.
Şehri minibüs otoparkına cevirdi. İşin içinden çıkamayınca da TUMOB’un sırtına attı. Şu bizim mühendis odalarımız toplanıp toplanıp dağılıyorlar!... Sonunda bir bildiri yayınlıyorlar!... Sonra da olmadı deyip eklemeler yapıyorlar…
Tabii ne yaparlarsa yapsınlar sonunda Orhan Başkanın dediği olacak…
Bu şehrin 8,5 senesi YOK sayılacak!...
Ne ise biz yine de İYİ olacak diyelim İYİ!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum