Reklam
Reklam
Reklam

Sporun Kalbi Canik'te Atacak

Canik Belediyesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Canik ilçesi büyük kapasiteli spor salonuna kavuşuyor.

Reklam
Sporun Kalbi Canik'te Atacak
28 Mayıs 2021 - 14:15
Reklam
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'in imzaladığı protokolle Canik ilçesine 6 Milyon TL değerinde bir spor salonu yapılması karara bağlandı.
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın katkısıyla inşa edilecek yeni spor salonunun 400 kişilik seyirci kapasitesiyle, ilçedeki mevcut salonun 2 katı büyüklüğüne sahip olacağı belirlendi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, proje aşamasının sonuna gelindiği spor salonunun, Atatürk Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi kampüsünde inşa edileceğini ifade etti. Başkan Sandıkçı, Canik ilçesi Atatürk Mahallesi'nde yapılması planlanan spor salonunun bölgede kurulacak Şehir Hastanesi'ne de yakın konumda olacağını söyledi.
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 2022 yılı sonuna kadar yapılması planlanan spor salonu projesinin Haziran ve Temmuz aylarında ihaleye çıkacağının planlandığını belirtti. Zemin katında bireysel sporların yapılacağı, büyük salonunda ise müsabakaların gerçekleştirileceği projeyle ilgili konuşan Sandıkçı, "Bu proje ile Canik ilçesinde geleceğin sporcularını yetiştirmeyi hedefliyoruz. Spor yapmak isteyen gençlerin önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz." dedi. Sandıkçı, "Amacımız gençlerimizi sporla buluşturmak. Bu sayede toplumumuz maddi ve manevi olarak daha sağlıklı bireylere kavuşacaktır. Gençlik yıllarında sporla ilgilenen insanların gelecekte daha başarılı bireyler olduğuna çok şahit olmuşuzdur.” şeklinde konuştu.
Tarihi Kırkpınar başpehlivanı Recep Taslak, Dünya Güreş Şampiyonu Ömer Faruk Karadeniz, Avrupa Şampiyonu koşucu Ali Topaloğlu gibi sporcuların Canik ilçesinde yetiştiğine vurgu yapan Başkan İbrahim Sandıkçı, "İlçemizde, sporun her alanında başarılı olacak kabiliyetli gençler olduğuna inanıyorum. Onlara belediye olarak her türlü imkânı sunmamız gerekiyor. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en etkili yollarından biri spordur. Dolayısıyla anne ve babalara çağrıda bulunmak istiyorum. Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren spora teşvik etsinler" şeklinde konuştu.
Başkan İbrahim Sandıkçı projeye verdikleri desteklerden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, AK Parti Samsun milletvekillerine,  AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu’ya ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik’e teşekkür ettiğini ifade etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum