Şov Değil İcraat Yapın!...

Ülkem İş Konfederasyonuna Bağlı Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal Sarı Sağlıktaki yetkili sendikaya tepki gösterdi.

Şov Değil İcraat Yapın!...
21 Temmuz 2023 - 14:29
Öz Sağlık Sen Samsun İl Başkanı Köksal Sarı Sağlık bakanlığındaki yetkili sendikanın İl sağlık müdürlüğü önünde yapacağı açıklamayı sert bir dille eleştirdi.
Sarı açıklamasında şu sözlere yer verdi; Sağlık bakanlığındaki yetkili ve etkisiz sendika işçilerin yapılan toplu iş sözleşmesinden doğan alacakları için basın açıklaması yapacağını öğrendik.
Bir buçuk aydır neredeydiniz. Toplu iş sözleşmesi yapılalı bir buçuk ay oldu. İşçi şuan 20 bin TL gibi bir zarara uğradı.
Yapılan kamu çerçeve protokolünün üstünden bir buçuk ay geçti. Yetkili sendika kamu çerçeve protokolünden sonra sağlık bakanlığı ile sözleşme imzaladı.
Bu sözleşmede kendi alacağı aidatları garanti altına alırken işçinin alacağı geriye dönükler için neden bir tarih koymadı.
Şimdi ödemeler yaklaştı ve çıkıp işçi kayba uğradıktan sonra sizin İl sağlık müdürlükleri önünde yapacağınız açıklamanın hiç bir önemi yok.
Bu şov yapmaktan ve işçinin gözünü boyamaktan başka bir şey değildir.
Madem bu kadar işçiyi düşünüyorsun altı ay boyunca aidat alma ve işçinin kaybını bu şekilde gider ya da biz bu işi yapamıyoruz de çekil.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum