Sosyal Uyum Çalıştayı 13 Kasımda Samsun'da

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Sosyal Uyum Çalıştayı” 13 Kasım 2019 günü Samsun’da gerçekleştirilecek.

Sosyal Uyum Çalıştayı 13 Kasımda Samsun'da
12 Kasım 2019 - 17:33 - Güncelleme: 12 Kasım 2019 - 17:41
Uluslararası koruma ve geçici koruma kapsamında bulunan yabancılarla ev sahibi toplumun sosyal uyumunu arttırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı personeline yönelik düzenlenen çalıştaya; Samsun Vali Yardımcısı Mehmet AKTAŞ, Göç İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe OK, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim  Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, BMMYK Temsilcisi İsmet YASAK, İl Müftüsü Veysel ÇAKI, İl Göç İdaresi Müdürü V. Yusuf ÇAKICI ile kamu kurum ve kuruluşları katılımı ile gerçekleştirilecek.
Programda, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden Göç Uzmanı Emrullah OKUR; Yabancıların Sosyal Uyumları ve Doğru Bilinen Yanlışlar, İl Göç Uzmanı Kamil ÜRETİR; Yabancıların Sosyal Hakları, Yükümlülükleri ve Sosyal Uyumları, Diyanet İşleri Başkanlığından  Ahmet SÜNETÇİ; Yabancıların Din Hizmetlerinden Etkin Faydalanması ve Yönlendirme Mekanizması, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden İsmet YASAK; Yabancıların Uyum Güçlükleri, Nedenleri ve Saha Gözlemleri, Milli Eğitim Bakanlığından Kadir ALTUNKAYNAK; Yabancıların Okul Kaydı ve Yönlendirme İşlemleri konularında bilgilendirme sunumları yapacak. Soru-cevapların da yer alacağı çalıştay iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek.
 
 
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum