SORUNLARIN TEMELİNDE İNANÇ EKSİKLİĞİ YATIYOR

Vali Osman Kaymak Samsun İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen ‘Son Devir Karadenizli Kuralar Sempozyumu’na katılan Vali Osman Kaymak,” Sosyal sorunların temelinde inanç eksikliğinin yatığını gö

SORUNLARIN TEMELİNDE İNANÇ EKSİKLİĞİ YATIYOR
11 Mart 2018 - 10:07
Vali Osman Kaymak Samsun İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen ‘Son Devir Karadenizli Kuralar Sempozyumu’na katılan Vali Osman Kaymak,” Sosyal sorunların temelinde inanç eksikliğinin yatığını görüyorum” dedi
Sempozyuma ayrıca, ilçe müftüleri, imamlar ve din görevlilerinin katıldığı Sempozyum Trabzon Merkez Çarşı Camii Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Yusuf Hacıahmetoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
EN YÜKSEK MAKAM DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIDIR
Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından İl Müftüsü Veysel Çakı yaptığı konuşmasında, “Bilindiği üzere ülkemizde din işlerinden sorumlu en yüksek makam Diyanet İşleri Başkanlığıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi organı sıfatıyla bu kurum vatandaşların dini, ahlaki ihtiyaçlarını karşılama noktasında bir koordinatörlük görevi yapmaktadır. Ben bu Sempozyumumuzun hayırlı ve uğurlu geçmesini Yüce Rabbim’ den niyaz ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı öncelikle Sayın Valimize ve siz değerli katılımcılara çok teşekküre diyorum” dedi.
ÇÖZÜM NOKTASINDA NELER YAPILABİLİRİ KONUŞUYORUZ
Vali Osman Kaymak Sempozyumda yaptığı konuşmasında, “Çok değerli hocalarımız, şuna inanmamız lazım, Allah’a şükür Rabbimiz bizi Müslüman olarak yaratmış, bunun şükrü içerisindeyiz. Bizler ilimizde haftada bir Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız ve diğer paydaş birimlerimizle bir araya gelip asayiş toplantıları yapıyoruz. Bu toplantılarımızda ilimizde intihar, aile içi şiddet, uyuşturucu ve buna benzer değişik suçlar meydana geldiği konularını inceliyoruz. Çözüm noktasında neler yapılabiliri konuşuyoruz. Aslında bunların temeline bakıldığında, bizim güzel ilimizin güzelliklerini insanımıza anlatamadığımızın sonucu yatmaktadır. Allah’tan korkan, Allah sevgisini hakkıyla yaşayan, dinini ve peygamberini tanımış, kendi kültürünü hakkıyla öğrenmiş bir genç, bir insan bunları yapmaz” diye konuştu.
BİR MAHALLEDE BİR EVDE ÜÇ ENGELLİ İNSAN VAR
Bir toplumda öğretmenlerin ve imamların çok değerli olduğundan bahseden Vali Kaymak,  “Bu iki meslek mensubunu gerçekten işiyle, ülkesiyle dertli kılabilirsek aslından işin çoğunu çözmüş oluruz. Çünkü her iki meslek mensubu da halkla iç içe olan, halkla direk temas eden insanlar olduğu için vazifelerini el birliği ile yaptıkları zaman mahallesi ve insanlarla bütünleştikleri zaman ne kadar güzel sonuçlar çıktığını gördük ve bunlara şahit olduk. Geçenlerde bir mahallemizde üç engelli kardeşine bakan ablaları bunlarla baş edemediği için intihar etti. İnanın bunu duyduğum an kahroldum. Bir mahallede bir evde üç engelli insan var. Ablaları bunlara bakıyor ama artık başa çıkamamış ve intihar ederek hayatını sonlandırdı. Aslında o mahalle ve biz şehir olarak bundan sorumluyuz” dedi.
ANLATAMADIĞIMIZ VE ULAŞAMADIĞIMIZ İÇİN BUNLAR OLUYOR
Artık Büyükşehirlerdeki sosyal sorunların, belediyeler için, bizler için, devlet için kaçınılmaz çare bulunulacak sorunlar olduğunu ifade eden Vali Kaymak, ”Sosyal sorun dediğimiz, intihar, yalnızlık, stres, şiddet, uyuşturucu vb. Biz dinimizin güzelliklerini vatandaşa hakkıyla, tam anlamıyla anlatabilsek bunlar olur mu? Anlatamadığımız ve ulaşamadığımız için bunlar oluyor. Arkadaşlar; Bu sosyal sorunların temelin de de inanç eksikliği yatıyor. Bu anlamda her imam mahallesinden sorumlu, ilçe müftüsü ilçesinden, il müftüsü de ilinden sorumlu. Bu yüzden herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek durumunda olmalıdır” diye ifade etti.
4-6 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSLARINI YAYGINLAŞTIRALIM
Güzel ezan okumanın, güzel Kur’an okumanın dinimizin en güzel mesajlarından birisi olduğunu söyleyen Vali Kaymak konuşmasının sonunda, “İhlas ve samimiyetle okunan Kur’an-ı Kerim gönüllere hitap eder, gönülleri mest eder. Huzurlu bir toplum için dinimizin esaslarına tam anlamıyla uyup bu esaslara sarılmamız lazım. 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarını yaygınlaştıralım. Çok Değerli Büyükşehir Belediye Başkanım bu konuda belediye olarak bizlerinde boşlukları varsa, müftülüğümüzün eksik ve yetersiz kaldıkları alanlarda onlara destek olalım. İnşallah bahsettiğimiz bu sosyal sorunlar ve diğer konulardaki bütün sorunların çaresi bu tür yaklaşımlarla olacaktır diye düşünüyorum. Bu vesileyle aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
CAMİİ PROJESİNE ADIM ADIM YAKLAŞILIYOR
Şehrin gündeminde olan projelerden birisi olan ve Samsun’un en büyük camisini içinde bulunduracak projeye değinen Yılmaz, “Allah'a hamd olsun Samsunumuzun en büyük eksikliği olan Selatin Camii gibi büyük bir camii projesinin başlayacağı güne doğru adım adım ilerliyoruz. Bu yönde çaba gösteren birisi olarak bunları hatırlatmak isterim. Samsunumuz da çok büyük eksiklik olduğuna benim, valimizin, milletvekillerimizin de inandığı bir camii projesini hayata geçirmek istiyoruz. Hazırlıklar sürüyor. İnşallah temel atma töreninde de hep birlikte oluruz” dedi.
İŞİMİZİ EN İYİ YAPAN OLMALIYIZ
Konuşmasına ‘İşini iyi ve doğru yapan insanlara ihtiyaç var’ diyerek devam eden Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde 3 bine yakın insan çalışıyor. Hizmet aldığımız firmaları da katarsak bu rakam 5 bine yakın büyük bir çalışma ordusu olarak ortaya çıkıyor. Bu büyük çalışma ordusu işini ne kadar iyi yaparsa hizmet kalitesi de o kadar artar. Bunun için işini en iyi yapanlar olmaları gerekiyor. Burada dinimizin bize emrettikleri de devreye giriyor. İşimize hile katmayacağız, helalinden çalışacağız, kazancımızın karşılığını vereceğiz, en iyi hizmeti halkımıza sunacağız. Hepimiz bu düşünce ve inançta olacağız. Buda aslında dinimizin diyanetimizin bize yansıttığı, ruhumuza işlediği temayı bende çalışanlarımıza söylemeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, sempozyumla ilgili bilgi vererek Mehmet Eren (Asker Hafız) hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra sempozyumun 1'inci oturumuna geçilerek Prof. Dr. Yaşar Kurt (Tarihi Seyri İtibariyle Kıraat İlmi), Yrd. Doç. Dr. Yaşar Akaslan (Kurralık ve Kıraat İlmi’nde İcazet Geleneği), Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu (Mehmet Rüştü Aşıkkutlu), (Of’lu Mehmet Rüştü Efendi), konuları hakkında bilgi paylaşımında bulundular.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum