Sorun, 'Uzaktan Eğitim' Değil, 'Eğitime Uzak İktidar' Sorunudur!

Öğrenim çağında çocukların yaşadığı 700 binden fazla evde televizyon bulunmadığını ve 3 milyonu aşkın öğrencinin internet erişimi olmadığını belirten ve iktidarın bu sorunun çözümü konusunda hiçbir irade ortaya koymadığını kaydeden CHP’li Hancıoğlu “sorun, ‘uzaktan eğitim’ değil, ‘eğitime uzak iktidar’ sorunudur” dedi.

Sorun, 'Uzaktan Eğitim' Değil, 'Eğitime Uzak İktidar' Sorunudur!
16 Eylül 2020 - 17:53
Salgın dolayısıyla yüz-yüze eğitimin sınırlandırıldığı ve uzaktan eğitimin yaygınlaştığı şu günlerde, uzaktan eğitim hizmetine erişim konusunda ciddi sorunlar baş gösterdi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da yaşanan bu sorunlara dikkat çekerek, eğitim alanında fırsat eşitsizliğinin giderilmesi konusunda hükümeti göreve çağırdı.
Ortaya çıkan bu eşitsizliğin temelinde ekonomik nedenlerin yattığını belirten Hancıoğlu, “şu anda uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrencilerimizden 3 milyon 17 bin 718’inin evinde maalesef internet bulunmuyor. Daha da vahimi, devlet okullarında eğitim alan öğrencilerimizin 754 bin 429’unun evinde televizyon yok. Bu tablo ortadayken, bu öğrencilerimizin verilen online eğitim hizmetine erişim imkanı yokken, uzaktan eğitimden ne kadar verim alabileceğiz? Sorun, uzaktan eğitim’ değil, ‘eğitime uzak iktidar’ sorunudur!”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı ve CHP’nin bu sancılı döneme ilişkin çözüm önerilerini içeren çağrısına dikkat çeken Hancıoğlu bu öneri ve uyarıların gereğinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.
Kaynak, Evrensel Hizmet Fonu’nda
Hancıoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Öncelikle, uzaktan eğitim için gerekli araçlara ve internet altyapısına sahip olmayan öğrencilerimizin bu eksikleri giderilmelidir. Bu kapsamda, zaten bu amaçla oluşturulmuş bir fon olan Evrensel Hizmet Fonu’nda biriken paralar bu iş için harcanmalıdır. Bu fonun sadece son iki yılda elde ettiği kaynak 3 milyar 195 milyon 653 bin liradır. Sadece bu parayla bile evinde bilgisayarı ve/veya internet altyapısı bulunmayan bütün öğrencilerimizin uzaktan eğitim için gereksinimleri karşılanabilir.
Örgün öğretimde belirlenmiş olan sosyal mesafe kuralları 57 binden fazla yeni derslik ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu derslikler bir an önce oluşturulmalı ve bu yeni dersliklerde eğitim hizmeti sunulabilmesi için 92 bin 165 öğretmenimizin ve 60 bin kişilik kadrolu yardımcı personelin ataması süratle yapılmalıdır. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partili bütün belediyelerimiz, sosyal mesafe kurallarına uygun koşullarda yüz yüze eğitim verilmesi sürecinde ortaya çıkan yeni derslik ihtiyacını karşılamak için, fiziki olanakları dâhilinde üzerlerine düşen her görevi yapmaya da hazırdır.
Özellikle çocuklarını devlet okullarında okutan ailelerimizin büyük bir kısmı ekonomik olarak ciddi sıkıntılarla yüz yüzdedir. Evlerinin ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan bu ailelerimizden, okul kaydı yaptırırken dezenfektan, maske, ateş ölçüm cihazı gibi ihtiyaçlar için para talep edilmektedir. Bu uygulama derhal son bulmalıdır.
Bu süreçte ekonomik olarak büyük kayıplar yaşayan servis esnafının primleri ile kredilerinin faizsiz ertelenmesi için gerekli düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir.”
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum