Son günlerde AKP ve MHP il başkanları arasında süren söz düellosu kesinlikle göstermeliktir.

MHP ve AKP Son günlerde AKP ve MHP il başkanları arasında süren söz düellosu kesinlikle göstermeliktir

Son günlerde AKP ve MHP il başkanları arasında süren söz düellosu kesinlikle göstermeliktir.
06 Ocak 2015 - 23:03
MHP ve AKP

Son günlerde AKP ve MHP il başkanları arasında süren söz düellosu kesinlikle göstermeliktir.

Delege olamadığı için kendine oy vermeden seçilen AKP İl başkanı Haydar Revi koltuğunu ısıtmadan MHP İl başkanına saldırma sebebi içerdeki sıkıntıyı aşmak için varyasyondur. Yürütmeyi bir türlü belirleyemeyen başkan Revi hedef saptırırken MHP İl başkanı kendisine basın toplantısıyla son derece sert cevaplar verdi.

Ancak tüm o sorular cevapsız kaldı!

Başkan Demeli 13 yılda Güney Çevre Yolunu, Batum ve Erzincan Tren Yolunu, İkinci Üniversiteyi, Havalimanı İkinci Pistini Unutturdunuz. Trabzon çimento, Trabzon limanını, Telekom TEDAŞ’ı sattınız paraları ne yaptınız? Bu şehre hangi yatırımı yaptınız? Fiskobirlik ve Tekel’i kapattınız… Binlerce insanı işsiz güçsüz bıraktınız. Özel idarenin gayrimenkullerini yok paraya sattınız. Sizin fahri hemşeri seçtiğiniz zamanın Haberleşme Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım bir gecede 14 vilayetin bu şehirde buluştuğu PTT Eğitim Tesislerini memleketi Erzincan’a taşıdı. Haberiniz var mı diye sordu?

MHP aslında AKP’nin can simididir. AKP ne zaman zorda kalsa MHP anında devreye girer her çıkmazdan AKP’yi kurtarır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seçilmesinde MHP TBMM girmese Cumhurbaşkanı Gül seçilemeyecekti. Yurt dışına asker gönderilmesine MHP destek vermese kanun TBMM den geçmeyecek, peşmergeler şehit kanlarıyla sulanmış bu toprakları çiğnemeyecektiler.

Genelde böylede yerelde farklımı? AKP 2004 belediye başkanı Osman Abanoz’u MHP 2014 de göstermese AKP de sıkıntı olacaktı. Bu konuda bir örnek verecek olursak; Ortahisar belediyesine gelen Yeşiltepe bir imar tadilatında AKP’nin yanında yer alan MHP’li Derviş Köz ve Nihal Ertem tadilata destek verdiler. AKP’de MHP’li üye İsmail İkram’a oy verip komisyona seçerek anında bedel ödedi.

Dahası 1999 yerel ve genel seçimlerinde merkez sağın en büyük partisi olarak TBMM ye giren MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli yanına ANAP ve DYP’yi alıp sağ tabanlı bir hükümet FP’nin de desteği ile kurulacak olan hükümete Başbakan Dr. Devlet Bahçeli olacaktı. Başbakanlığı elinin tersiyle iten Dr. Bahçeli, statükocu lider bu ülkede çakılı tek bir çivisi olmayan merhum Bülent Ecevit’in peşine takılmasa önce Başbakan ardından da Cumhurbaşkanı olarak köşke çıkacaktı. MHP Genel Başkanlığına ve Başbakanlığa Marmara depreminde Japonların dahi adam dediği Koray Aydın oturacaktı. Bu ülkeyi, bu bölgeyi ve bu il uçacak ve bu ülke bu duruma düşmeyecekti.

Bunlar hayal değildi. MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli de normal tarihine 18 ay kala 3 Kasım 2002 için aldığı genel seçim kararı ile MHP TBMM dışında kalırken, iktidarı hayal dahi edemeyenler bugün 1100 odalı Aksaray’da oturuyor. Ancak MHP orayı hayal dahi edemiyor!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum