Son 20 yıldır valilik görevinde olan...

Vali Hüseyin Aksoy… Son 20 yıldır valilik görevinde olan aslen Sürmene Köprübaşı ilçesi doğumlu şehrimiz Vali Hüseyin Aksoy’un ilk görev yeri Vakfıkebir Kaymakam vekilliği idi

Son 20 yıldır valilik görevinde olan...
14 Şubat 2017 - 15:12
Vali Hüseyin Aksoy

Son 20 yıldır valilik görevinde olan aslen Sürmene Köprübaşı ilçesi doğumlu şehrimiz Vali Hüseyin Aksoy’un ilk görev yeri Vakfıkebir Kaymakam vekilliği idi.
O günlerde Çarşıbaşı, Beşikdüzü ve Şalpazarı ilçe hüviyeti kazanmadıkları için Vakfıkebir ilçesine bağlı genç kaymakam Aksoy’da gelecek gören İçişleri Bakanlığı kendisini daha yeni ilçe olan Önce Hemşin ardından Aksu Kaymakamlığına atıyor.
Her iki ilçeyi de kurup teşkilatlandıran kaymakam Aksoy, oradan daha yeni kurulan insan hakları üst kurulu koordinatörlüğüne atanıyor.
Ardından içişleri bakanlığı genel sekterliğine kadar yükselen Aksoy’un ilk görev yeri 1997 yılında Muğla Valiliği.
İlk gittiğinde yanına gelen Orman Bölge Müdürüne, ya bu sizin ormancı türküsü gerçek mi? Bu yörede nerede yaşanmış sorar.
Yatağan ilçesi Belen köyünde yaşandığını devletin memurunun orada iki insanı kurşunlayarak öldürdüğünü bu nedenle gel biz bu beldeye gidelim der.
Oradaki insanımızı devletimizle daha fazla kucaklaştıralım der…
Ve Belen köyüne gidip adı gecen kahvenin giderler. O olayın ardından kahvehanenin yıkıp dökük harabe halde olduğunu görürler. Valilik il özel idaresi imkânlarıyla önce kahveyi, sonra yolunu, ardından otoparkını çeşmesi ve lavabolarını yaparlar.
Birde oradaki vatandaşların turistlere yöresel ürün satış yapması için seyyar pazar yeri koyarlar.
Köyün muhtarı efendim köyde otopark mı olur? Siz buraya turist filan getiremezsiniz der…
Vali Aksoy, biz otoparkı büyük tutalım, Belen kahvesinin içine mum heykeller ve arkasına gelen turistler için restoran ve kahve yapalım der. Vali Aksoy her verdiği sözü yerine getirir.
Tesisler ve yollar yapılır. Köyün Muhtarı Vali Aksoy Mersin Valiliğine atanınca adını Belen Kahvesine çıkan caddeye verdirtir.
Ben bu kış günü önce Bodruma, ardından Yatağan ve Belen kahvesine çıktım. Tabii kar ve kış Bodrum’a uğramadığından yazdan kalma bir hava ile belen kahvesinde çayımı içerken Vali Aksoy’u Diyarbakır’daki görev yerinden bir Pazara günü aradım. O kibarlığı ve beyefendiliği ile bana cevap verirken ilk sorusu otoparkta araç var mı diye sordu? Bende kendisine otoparkı tur otobüsleri doldurmuşlar,  keşke küçük araçlar için bir tane daha yapsaydınız. Belen kahvesinin arkasındaki restoranda oturacak iskemle bulamadım deyince…
Vali Aksoy,  bana 20 yıl önce köyde otopark olur mu diyenler, şu an gözümün önünde dedi…
Ben oradan ayrıldıktan sonra Yatağan ilçe belediyesi o caddeye adımı vermesi beni son derece memnun etti deyince, bende kendisine İçel (Mersin) Form açılışına Trabzon basını olarak aldığımız davete uyarak bizde katıldık.
Hilton otelde bizi ağırlayan Form AVM yetkilileri Buranın en büyük caddesine sizin hemşehriniz Hüseyin Aksoy adını İçel belediyesinin AKP, CHP, MHP ve HADEP meclis üyelerinin tamamının oy birliği verildiğini söylediğinde aynı gururu orada da yaşadığımı belirttim.
Aslında İçel’den atandığı Samsun’da Valiliği sırasında yaşanan o sel felaketinde Trabzon’dan o tarihlerde daha yeni Samsun’a göçen ağzına kadar Tır garajları çamur dolduğu için bağlantı köprüleri yıkılan sebze ve meyve ihracatçılarımızın mağduriyetlerinde yanlarında bir tek Vali Aksoy’un yer aldığını o zamanki yazılarımda yazmıştım…
Devletin valisi orada da devletin büyüklüğünü göstermişti…
Bugün devletin bölünmez bütünlüğüne karşı terör örgütlerine karşı verilen amansız mücadelede yanına aldığı Trabzon eski emniyet müdürü ve halen il emniyet Müdürü olarak görev yapan Tacettin Aslan’ı ve arkalarında kaya gibi dimdik duran İçişleri Bakanımız hemşehrimiz Süleyman Soylu’yu yürekten kutluyorum…
Başarılarının devamını diliyorum…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum