Site Camii Yıkılıyor Mu?...

Samsun’la simgeleşmiş olan Site Camii ve alışveriş merkezleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararıyla yıkılacak mı?

Site Camii Yıkılıyor Mu?...
26 Ocak 2021 - 17:47 - Güncelleme: 26 Ocak 2021 - 21:13
Samsun’un en önemli yerlerinden bir olan Site Camii ve külliyesi yıllar önce dönemin belediye Başkanı Kemal Vehbi Gül tarafından yaptırılmıştı.
Site Camii’nin bulunduğu alanın aslında derin bir mazisi vardı. Bu yer daha önceleri; Şehrin göbeğinde Türklük, İnsanlık ve İslamiyet’e kara bir leke ve yüz kızartıcı bir pislik ve ahlaksızlık membaı olarak, yarım asırdır bir yerdi. Türk Anası olmaya layık kadınlarımızın satıldığı resmî bir fuhuş yuvası idi.
Dönemin Belediye Başkanı Kemal Vehbi Gül, bu mezbeleliği şehrin ortasından kaldırarak,

23 Ocak 1976 tarihinde ihale yapılan eserin birinci kısım inşaatına 15 Şubat 1976, ikinci kısım inşaatına da 10 Ekim 1976 tarihinde başlanmış ve 1982 yılı Ramazan-ı Şerif ayında da Site Camii olarak isimlendirilen Camii ibadete açılmıştı.
Büyükşehir beledisi; 4.12.2020 Tarih ve 56199 sayılı kararı ile İlkadım İlçesi sınırlarında, nazım imar planı F36.b.22b paftası, yine 04.12.2020 tarih ve 56193 sayılı kararı ile İlkadım ilçesi sınırlarında, nazım imar planı F36a.25b paftasında kentsel dönüşüm adı altında değişikliğe gidilmesi için büyükşehir meclisinden karar almıştı.
Bahse konu Site Cami ve etrafında cumhuriyet meydanı civarında kentsel dönüşüm Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Alınan bu kararın 4 Şubatta askı süresi bitiyor.
Belediyeler Hep Zengine Mi Çalışacak!
Bölge esnafları konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda; Büyükşehir belediye meclisinin almış olduğu karar ne anlama geliyor?
Belediye Meclisi bu kararı Bulvar AVM için mi adı?
Bizler akşam bir lokma ekmek için çalışan esnafız. Belediye burası ile ilgili bir karar almadan önce bizlerle neden görüşmedi?
Her gelen gariban vatandaşa mı vuracak?
Yıllardan beri bizler burada ekmeğimizin peşinde olduk ve de çok zorluklar altında çalıştık. Şimdi ise bizleri kapı dışarı mı yapacaklar?
Büyükşehir Belediyesindeki meclis Üyelerine sesleniyoruz; Bizlerin çoluk çocuğu yok mu? Almış olduğunuz bu karar kimler için?
İlerleyen günlerde bu bölgede sular ısınacak gibi...
beyazgaste.com

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum