Reklam
Reklam
Reklam

Sinop Nükleer Santral Protesto Davası Sinop'ta Görüldü

Sinop Nükleer Santral projesi halkı bilgilendirme toplantısına alınmayan Sinop NKP üyeleri hakkında “toplantı ve gösteri yasasına muhalefet ettikleri” iddiasıyla açılan dava Sinop'da görüldü.

Reklam
Sinop Nükleer Santral Protesto Davası Sinop'ta Görüldü
21 Ocak 2020 - 17:14
Reklam
Davaya SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ ve EMO Samsun Şube Başkanı Tarık Tarhan da katıldı.
Mahkeme heyeti ifadeleri alınmaya devam ediyor. (Haber Güncelleniyor)
SinopNkp  önceki dönem sözcüsü Murat Şahin; Bu 2911 değil bir ÇED davasıdır. Sinop halkı nükleer istemiyor.
Sinop NKP Dönem Sözcüsü Zeki Karataş: Nükleer santral ÇED toplantısına Sinop Halkının katlımı engellenmiştir. Kolluk kuvvetleri suç işlemiştir. Valiliğe dilekçe verme hakkımız engellenmek istenmiştir
ÇED halkın katımı toplantısı için önceden salona öğrenciler kısmen yerleştirilmiş. Bu Sinop Halkına dayatılan kötü bir projedir. Bizim için insan yaşamı, canlı yaşamı önceliklidir.
Bize mukavemet gösteren ve şiddet uygulayan polisler halkında ve toplantıya katılımımızı engelleyen kamu görevlileri halkında suç duyurusunda bulunduk
Bu 2911 değil Sinop Nükleer Santralı ÇED davasıdır.
Sinop NKP Üyesi İlker Şahin anlatıyor; Bir polis memurunun atak numarasını nasıl bilirsiniz. Yüzüme ayağıyla basmaya çalışan polisin ayak numarası 43’tü.
Ağzım yüzüm patlamıştı, beni ters kelepçelediler.
Hastanede darp raporu almam engellendi, alay edercesine alkol testi yaptılar.
Sinop NKP Fuat Aydın; 150 kadar çoğu yaşı ilerlemiş katılımcılarla Akliman uygulama oteline ulaşmadan polis bariyerleri denize kadar uzatılmıştı. TOMA’lar, kirpiler, yüzlerce polise ek olarak; Denizde de üç adet Sahil güvenlik botu devriye atıyordu. Hava kuvvetlerini göremedik.
Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan: Sinop halkının ulaşamayacağı küçük bir salon seçilerek halkın katılımı engellendi. Karla karışık yağmur altında saatlerce GBT bahanesiyle bekletildik. Benim ve milletvekillerinin toplantıya katılmasına müsade edeceklerini söylediler.
Sinop halkının alınmadığı bir toplantıya katılmayı red ettik. Bu anti demokratik uygulamaya karşı dilekçe vermek üzere Valiliğe ulaşmaya çalıştık.Valilik önüne şehir dışında getirilmiş polisler barikat kurmuşlardı
Polis herhangi bir uyarıda bulunmaksızın milletvekilimiz Barış Karadeniz darp edildi, çok yakın mesafeden yüzüme gaz sıkıldı, bilinç kaybına uğradım.
Amacımız sadece Nükleer santral yapımı süreci başından beri yapılan anti demokratik uygulamaları şikayet ermekti.
Ben bu kentin belediye başkanıyım. Benim asli görevim, Sinop halkının sağlık, huzur ve güven içerisinde, temiz bir çevrede yaşamasını sağlamaktır. Burada yargılanan diğer arkadaşlarım da STK temsilcileri ve bu amaçla faaliyet yürütmektedirler. Suçlamaları red ediyoruz.
Sinop KESK TÜM BELSEN Bşk. ve NKP yürütme Üyesi Erkan Kabal; 06 Şubat 2018 sabah saat 06:00 Akliman’da polisler tarafından yolum kesildi, toplantıya alınmayacağı söylendi.
Arka koltukta oturan arkadaşlarımın hepsiyle birlikteydik. Şimdi neden onlar orada, biz burada oturuyoruz.
Sinop NKP Savunma Av. Mehmet Horuş; önceden toplantı salonunda mizansen hazırlanarak, sanki Sinoplular Nükleer Santral istiyormuş gibi SAHTEKARLIK yapılmıştır.
saat 11.48: Bu iddianame SİNOP NGS ÇED sürecindeki sahtekarlıklar ortaya çıkmasın diye açılmış bir davadır.
Bu davanın devam etmesi Sinop halkının ÇED Sürecine katılımının engellenmesi anlamına gelmektedir. Derhal beraat talep ediyoruz. 
Av. Nuray Özdoğan; Olay günü işlenmiş bir suç yoktur.
saat: 12.00, Av. Eşber Yağmurdereli; buradaki arkadaşlarla aramızdaki sadece avukat müvekkil ilişkisi değildir. Yaşam hakkına sahip çıkanların birlikteliğidir.
Anayasa gereği insanlar toplu dilekçe verebilir, bunun için de bir araya gelebilir. Buradan dava çıkarmak akıllara zarardır.
Av. Eşber Yağmurdereli, ÇED raporu olmadan 650 bin ağacın kesilmesi taammüden işlenmiş bir cinayettir. 
174 dilekçe sahibinden sadece 17 kişi!Bu dava seçilmiş insanlara açılmış bir davadır. Dolayısıyla Sinop Halkının eli, gözü, ayağı, kulağına açılmış bir davadır.
Duruşma 21 Şubat 2020 tarihine ertelendi
Kaynak ; Mehmet Özdağ - SAMÇEP SÖZCÜSÜ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum