Sınıf Dışı Eğitim Etkinlikleri Topluluğu TBMM'yi gezdi…

İYİ Pati Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Samsunlu çocukları misafir ettik.

Sınıf Dışı Eğitim Etkinlikleri Topluluğu TBMM'yi gezdi…
21 Kasım 2019 - 18:17
Çocuklar her ailenin, her toplumun geleceği ve umudu olmuştur. Bu nedenle, yapılan bütün çalışmalar, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla yapılmaktadır.
Yapılan hemen hemen her türlü çalışmanın temelinde çocuklar vardır. Çocuklar toplumda, öncelikle iyi bir korunmayı hak etmektedir. Çocuğu öncelikle aile korumalıdır. Aile koruyamazsa çocuğu, devlet korur. Bu konuda, devletin en önemli görevi korumak ve kollamaktır.
Çocuklara iyi bir gelecek hazırlamak, düzgün ve kaliteli bir eğitim sunmak, sağlıklı ve güzel bir çevrede yetişmelerini sağlamak, bugün sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en önemli görevlerinden birisi haline gelmiştir.
Bu amaçla, çok sayıda dünya ülkesi çocuk hakları konusunda Birleşmiş Milletler Örgütünün çatısı altında buluşmuştur.
Böylece, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, Türkiye’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda ülke tarafından imzalanarak hayata geçirilmiştir. Bu sözleşmeye göre, çocukların yaşam ve gelişim hakkı güvence altına alınmıştır.
Türkiye, zaten kendi özünde var olan bu güvenceleri benimsemiş ve bu konuda her dönemde yeni adımlar atmıştır.  Ayrıca Türkiye sadece ülkemizde değil, tüm dünya üzerindeki çocukların yaşam hakkı konusunda çok hassas davranmaktadır.  Çocuklar, ülkemizin ve dünyanın geleceğidir.
 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum