SINAVINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER MESLEKİ TERCİHİNİ YAPACAK

Samsun Anadolu Lisesi; okul vizyonunda yer alan hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla bölgesinde örnek niteliğinde olan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor

SINAVINA GİRECEK OLAN ÖĞRENCİLER MESLEKİ TERCİHİNİ YAPACAK
08 Aralık 2017 - 07:57
Samsun Anadolu Lisesi; okul vizyonunda yer alan hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla bölgesinde örnek niteliğinde olan projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Okul Müdürü Halil İbrahim Akmeşe tarafından start verilen proje ile Samsun Adliyesi ile yapılan protokol gereği, bu yıl üniversite sınavına girerek mesleki tercihini yapacak olan 48 12’inci sınıf öğrencisi Asliye Hukuk ve Asliye Ceza Mahkemelerinde yer alan duruşmalara katılma ve gözlem yapma imkanı buldular.
MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARININ İLK AYAĞINI OLUŞTURUYOR
“Kariyerim Adalet Olsun” projesi, Hukuk alanında kariyer planı oluşturan öğrenciler için yapılan Mesleki Rehberlik çalışmalarının ilk ayağını oluşturuyor. Bu aşamada Adliye koridorları ve duruşma salonlarını ve avukat ve hâkimlerin meslek icra süreçlerini gözlemleyen öğrenciler, ikinci aşamada Avukat ve Hâkimden oluşan iki konuğunu “Meslek Günleri” kapsamında okullarında ağırlayarak gözlemlerini değerlendirme imkânı bulacaklar. Samsun Bölge Ceza Dairesi Hâkimlerinden Remzi Bulut, Komisyon Yazı İşleri Müdürü Süleyman Özen ve İdari İşler Müdürü Cemil Yonca tarafından büyük destek verilen proje, Samsun Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisince yürütülmektedir.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum