Şimsek'ten 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Öncelikle ülkemizin içerisinden geçtiği bu acı ve zor süreçte Başta Şehit ailelerine, annelerine, eşlerine ve Türk Milletine Cenabı Allah’tan sabır diliyorum. Ruhları Şad olsun.

Şimsek'ten 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı
07 Mart 2020 - 06:36
 İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı Politikaları Başkanı Hatice Şimşek 8 Mart Kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Aile  
dediğimizde; öncelikle aklımıza anne, baba ve çocuklardan oluşan bir topluluk gelmektedir. Günümüz toplumunda kadınlar da  üreten bireyler olarak katkı sağlamakta, hem annelik hem de kadınlık görevlerini eksiksiz olarak yerine getirmektedir.
Kadınlar toplumun en fedakar, çalışkan ve üreten bireyleridir. Bu nedenle toplumdan hak ettiği sevgi ve saygıyı görmektedir. Diğer toplumlara bakıldığında hırpalanan, kötü davranılan ve aşağılanan birey olan kadın ülkemizde ‘’ana’’ olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmüştür.
Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında Türk Kadını önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yeri geldiğinde cephede savaşmış yeri geldiğinde cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır. Savaşın ardından ülkenin kalkınmasında da kadınlarımız, en ön saflarda yerlerini almıştır. Bunu fark eden Atatürk, ülkenin kalkınmasında kadının yerini ve önemini vurgulayarak 1934 senesinde pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını kazandırmıştır.
Birleşmiş Milletler Örgütü kadınlarda ayrımcılığı, istismarı fark etmiş ve kadın problemlerine dikkat çekmek için 8 Mart 1975 te 8 Mart Gününü Dünya Kadınlar Günü olarak kabul etmiştir. Her sene 8 Mart Günü kadın problemlerine yönelik bir gün olarak ayrılmıştır.
Yurdumuzda 8 Mart günü kadınlarımızın liderliğinde, kadınlara yönelik çalışmalarla değerlendirilir. Türk erkeği Atatürk’ün izinde kadına gerekli değeri ve önemi vererek onun haklarını korumada yanında yerini almıştır. Kadınlarımızın da birer yurttaş olarak anayasal haklarından faydalanabilmesi için gereken yasal düzenlemeler yapılmıştır. 
8 Mart ülkemizde ve dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu bir hayat özlemlerini ifade ettikleri gündür. Kadınlarımızın bu manalı ve özel gününü yürekten kutlarım.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum