SİMDER Üyeleri SASKİ Yetkilileriyle Bir Araya Geldi

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) üyeleri Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileriyle bir araya gelerek inşaat süreçlerinde kurumu ilgilendiren iş ve işlemler ile altyapı konularında sektörün istek ve beklentilerini dile getirdi.

SİMDER Üyeleri SASKİ Yetkilileriyle Bir Araya Geldi
26 Aralık 2022 - 13:58 - Güncelleme: 26 Aralık 2022 - 14:11

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği'nin “Cumartesi Buluşmaları” kahvaltı programının son konuğu SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ve birim müdürleri oldu. SİMDER üyeleri ve misafirlerinin katıldığı kahvaltının ardından başlayan programda ilk konuşmayı SİMDER Başkanı Yunus Güney yaptı.
Toplantının içeriğine ilişkin bilgi veren Başkan Güney, “Yapı inşası ve yapının başlayıp bitmesi sırasında içme suyu, kanalizasyon noktasında SASKİ ile sürekli iletişime geçiyoruz. O sürecin mimarlarını bugün buluşturduk. Bu süreçleri daha iyileştirmek adına neler yapabiliriz. Ne gibi noktalarda problemler var bunları nasıl çözebilir bugün bunları konuşmak üzere bir araya geldik” dedi.
Müteahhitlik sektörü için paradoksal bir durumdan bahseden Yunus Güney, “Çağdaş ülkelerde önce yol gider sonra altyapı gider. Altyapıdan sonra diğerleri gider. En sonra müteahhitler bina yapar. Türkiye’de bunun tersi var. Önce binayı yapıyoruz. Sonra kurumlara başvuruyoruz. Kanalizasyon ve yol gelsin. Bu çok çarpık bir durum ve düzeltilmesi için de merkezi hükümetin konuya el atması gerekir. İnşallah bu durum da en kısa zamanda halledilir” diye konuştu.
Konut sektörünün canlılık kazanabilmesi için merkezi idarenin yanı sıra belediyelerin de yapması gerekenler olduğunu ve Samsun için en acil konunun çevre yolu olduğunu belirten Güney, “Samsun bir kese şeklinde sahil boyunca, Çarşamba’dan 19 Mayıs’a kadar uzandı. Yaklaşık 40-50 kilometrelik bir koridor. Derinliği 5 kilometreyi bulmuyor. Derinlik çevre yolunda bitiyor. Çevre yolu ile Samsun Merkez arasında 3-4 kilometre var. O yüzden bizim arzumuz Büyükşehir Belediyesi’nden ilgililerden, merkezi idareden bir an önce Batı Çevre Yolu’nun faaliyete geçirilmesi, diğer taraftan Doğu Çevre Yolu’nun da mutlaka bir şekilde proje edilmesi, fizibilite edilmesi, güzergâhın belli olması. Samsun’un kurtuluşu için bu çok önemli” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Toplantı Salonu’na geçildi. SASKİ’nin faaliyetlerine ilişkin Genel Müdür Bahattin Yanık kapsamlı bir sunum yaptı. Genel Müdür Yanık, kurumun merkez ve çevre ilçelerdeki yatırımları, planladığı işler, halihazırda sürdürdüğü faaliyetler, teknolojiyle entegre çalışmalar, gelecek vizyonu ile su ve kanalizasyon işlerinin maliyetine ilişkin bilgiler aktardı.  
Ardından müteahhitler yapı işleri sırasında içme suyu ve kanalizasyon altyapılarına ilişkin SASKİ’yi ilgilendiren konularda karşılaştıkları güçlükleri aktararak çözüm önerileri sundu. Yanık gelen eleştiri ve önerileri dinleyerek yanıtladı. Programda görüşülen konularla ilgili salondaki birim müdürlerine talimatlar veren Yanık, hep beraber çözümler üretilmeye çalışılacağını dile getirdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum