Sevimli Dostlar Podyumda Yürüdü

Sokak hayvanlarına yönelik besleme, veterinerlik hizmeti ve sahiplendirme çalışmaları başta olmak üzere ilçedeki can dostlarını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Canik Belediyesi, çocuklar ve gençlerde hayvan sevgisi oluşturmak ve toplumda sokak hayvanlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler ve programlar düzenlemeye devam ediyor.

Sevimli Dostlar Podyumda Yürüdü
05 Ekim 2023 - 17:18
Canik Belediyesi’nin Sokak hayvanlarının korunması konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçede gerçekleştirdiği Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Can dostlarının sahipleri ile birlikte podyum yürüyüşü gerçekleştirdiği, eğlenceli ve eğitici aktivitelerin yer aldığı etkinlikte Canik Ödüllü Can Dostu Fotoğraf Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
Sevimli Dostlar Podyumda Yürüdü
Canik Belediyesi Sıfır Atık Köyü’nde gerçekleşen etkinlikte can dostları anlam yüklü defileye imza attı. Canik Ödüllü Hayvan Dostu Fotoğraf Yarışması’nda ödül alan ve dereceye giren sevimli dostlar, geri dönüşüm ve sıfır atık konularına dikkat çekmek amacıyla atık tekstil malzemelerinden üretilen kıyafetler eşliğinde podyum yürüyüşü gerçekleştirdi. Etkinlikte Canik Ödüllü Hayvan Dostu Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri, protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Canik Belediyesi, etkinlik alında oluşturduğu sahiplendirme alanında kimsesiz hayvanları yeni sahipleriyle buluşturdu. Canik’te gerçekleşen etkinlikte vatandaşlar ‘Can dostlarına sevgi ve şefkatle yaklaşalım, onları hep birlikte koruyalım’ diyerek sokak hayvanlarının korunması konusunda tüm dünyaya mesaj verdi. Vatandaşların büyük bir ilgiyle katılım sağladığı etkinlikte, ilçe genelinde ağaçlara asılmak üzere kuş evi, köpek kulübesi ve yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi.
Canik Belediyesi Dünya Hayvanları Koruma Günü Etkinliği’ne Canik Kaymakamı Vehbi Bakır, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Emuce, Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11'inci Bölge Müdürlüğü, Samsun Şube Müdürü Mevlüt Özyanık, Samsun  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Canik Belediyesi etkinlikte katılımcılara ikramlarda bulundu.





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum