Sevdamız Samsun Platformu'ndan Kadına Şiddete Tepki

Sevdamız Samsun Platformu Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada; Son günlerde artan kadına şiddet ve cinayet olaylarını kanımız donarak takip ettik.

Sevdamız Samsun Platformu'ndan Kadına Şiddete Tepki
31 Aralık 2020 - 15:34
Bir insanın canına kıymak, hayatını söndürmek, yaşamı çalmak bu kadar kolay olmamalı.  Geride bırakacağımız 2020 yılı toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerinin tavan yaptığı bir yıl olarak da kayıtlara geçecek. Türkiye, aynı gün öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ile sarsılırken kadın cinayetleri ile ilgili sayılar bir kez daha bizlere ‘Yeter’ dedirtti.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun istatistiklerine göre yılın 11 ayında şüpheli ölümlerle birlikte 436 kadın öldürüldü. Son 10 yılda 3 katına çıkan sayılar ürpertirken tabloya eklenen son cinayetler Türkiye'yi sarstı. Aylin Sözer, Kemal Ayyıldız tarafından önce boğazından bıçaklandı, ardından yakıldı. Selda Taş, eşi Mehmet Taş tarafından kafasından vurularak öldürüldü. Vesile Dönmez, kendisini rehin alan oğlu tarafından pompalı tüfekle vuruldu!
Tüylerimizi ürperten bu ölümler, toplumumuzda ağır yaralara neden oldu. Kadına kalkan ellere verilecek cezalar daha caydırıcı olmalı. Aile içinde başlayan eğitim, toplum içinde devam ediyor. Herkesi kadınlar karşı saygılı olmaya davet ediyorum. Hepimizin, annesi, kız kardeşi, eşi veya kız çocuğu var. Bu nedene kadınlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Yetkililerinin de yasalar nezdinde ceza yaptırımlarını arttırması temenni ediyoruz.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum