Sev Yaşat Hakkını Ver

Samsun İyi Parti Doğa ve Çevreden Sorumlu İl Bşk. Yrd. Birsen Öztürk; Hayat bir bütündür ve yaşama hakkı sadece insana değil tüm canlılara bahşedilmiş bir lütuftur.

Sev Yaşat Hakkını Ver
04 Ekim 2021 - 16:53
Diğer canlıların insanın emrine verilmek üzere yaratıldığını düşünmek son derece yanlış bir bakış açısı olur. Evet diğer canlıları yaşamımızı kolaylaştırmak için kullanabiliriz ancak ona eziyet ederek, aç bırakarak, döverek, her açıdan istismar ederek sadece kötü duyguları ve kötülükleri büyütürüz. Günümüzde bu tür kötü örneklere maalesef çok fazla tanık oluyor ya da duyuyoruz.
Hayatın karanlık yüzünün yanında şükür ki bir de aydınlık yüzü var.  Sokak hayvanlarını seven yaşatan sahiplenen iyi kalpli insanlarımız da var.  “Satın alma sahiplen” felsefesinden yola çıkarak evimizde ya da dışarıda onlara kol kanat olalım.  İnanın o canları yakından tanıdığınızda duygu ve davranış olarak bizlerden bir farkı olmadığını görecekseniz.
Sokakta yaşayan hayvanları sahiplenen iyi yürekli insanlarımızı da desteklemek gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü bir hayvanı sahiplenmek aynı zamanda maddi ve manevi sorumluluk almak demek. İşin manevi kısmını hayvan severler için biraz hafifletmek adına neler yapabiliriz diye düşündüğümde Belediyelerimizin bu konuda destek verebileceğini düşünüyorum. Şöyle ki;
*Sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemi uygun maliyetle yapılabilir
*Aşılama işlemlerinde maliyet uygunluğu sağlanabilir
*Hastalık durumunda uygun maliyetle tedavi verilebilir
*Büyük şehir belediyesi tarafından geçmiş dönemde yapılan ve barınakta yer alan mama üretim alt yapısı hayata geçirilebilir. Uygun maliyetle satışı yapılabilir
*Sokaklardan toplanıp barınağa getirilen hayvanlar kısırlaştırılarak tekrar ortama bırakılabilir
Hayvanların yaşamlarını ve soylarını sürdürmesi insan hayatı için önemlidir. Yaratılan tüm canlıların sırrı ekolojik dengede saklıdır. Hayvan hakları günü aracılığı ile tüm hayvan sever dostları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum