Sendika Başkanına ve Devlet Memuruna Tehdit!

Ofis Bir – Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda bir takım olumsuz gelişmeler neticesinde basında çıkan haberlerle ilgili, Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri tarafından şahsım olarak beni tehdit ettiğini ifade etti.

Sendika Başkanına ve Devlet Memuruna Tehdit!
04 Ocak 2021 - 17:39
Ofis Bir – Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, Yapmış olduğu basın açıklaması ile kendisine hakaret ve tehdit edildiğini iddia etti.
Gül İddiasında; Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda bir takım olumsuz gelişmeler yaşanmış ve olaylarda da “Önce tesis amiri oldu, sonra arkadaşlarına kıyak geçti” haberi ile basına yansımıştı. Şahsım olarak bende herkes gibi olayları basından öğrenerek haberi okudum ve olayların doğruluğunu öğrenmek için aynı iş yerinde çalıştığım arkadaşlarımla haberi paylaştım ve konu üzerine arkadaşlarımla fikir alışverişinde bulunduk.

Kendisi hakkında basında çıkan olumsuz haberleri okuyup, yalnızca birlikte çalışmış olduğum arkadaşlarımla haberi paylaştığımı öğrenen ve bu durumdan rahatsızlık duyan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet BAYSAL, sosyal medya aracılığı ile; “aracıya ne yaparlar, aracılık iyi bir şey değil” diyerek şahsıma tehdit içeren yazılı mesaj atmış ve bunun üzerine bende kendisini arayıp konuşmak istediğimde de telefon görüşmelerinde yine şahsıma ağıza alınmayacak cümlelerle; “seninle görüşeceğiz lan, aracılık yapıyorsun, bunun hesabını vereceksin” diyerek yine tehditkar sözlerini devam ettirdi. Kendisi ile daha fazla muhatap olmak istemediğimi belirterek, kısa ve öz konuşup, yaptığının ve izlediği yolun yanlış olduğunu belirterek, kimse ile şahsımın bir hesabı olmadığını, ama şahsım ile hesabı olan var ise devletin adliyesi, savcısı olduğunu ve şahsıma sosyal medya üzerinden yazmamasını ve bir daha beni rahatsız edecek şekilde telefon ile aramamasını belirterek aramızdaki telefon görüşmesini sonlandırdım.
Şimdi buradan kendisine seslenmek istiyorum; madem amirliğini yaptığınız tesiste doğru işler ve uygulamalar yapıyorsunuz, neden hakkınızda basında çıkan iddialara bu kadar büyük, olur, olmaz tepkiler veriyorsunuz? Doğru işler yaptığını düşünen bir insan, iddialara önem ve kulak vermez. Hatta şahsınızı rencide eden, ya da ortada yalan yanlış bir haber söz konusu var ise hukuk yollarını işleterek haklarınızı ararsınız. İnsanlara külhanbeylik, kabadayılık yaparak, hakaret ve tehdit ederek bir yerlere varamazsınız. Devletin kanunları, yasaları var… Herkesin de bildiği gibi dağ başında orman kurallarını işleterek, insanlara gözdağı vermek vahşi doğada yaşayan hayvanlara özgü bir durumdur.
Yaşanan bu süreçte Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet BAYSAL, bir kamu çalışana yakışmayan tavır ve üslup sergilemiş, devletin temsil makamını küçük düşürücü hal ve hareketlerde bulunmuştur. Kamu kurumları kimsenin öyle istediği gibi kafasına, zevkine babasının çiftliği gibi yönetileceği yerler değildir. Kanun ve yönetmeliklerin uygulanması gerekir. Keyfiyetten uzak, devlet memurlarına ve bir kamu çalışanına yaraşır bir üslûpla çalışanlara ve vatandaşa davranılması gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü hatırlatırım kendisine; "Makamın gücüne, imkânlarına güvenerek, gönül kıran, insanları rencide eden, vatandaşa tepeden bakan kibir abidelerinin bu davada yeri olmaz" diyor. Hiç kimse kendisini kanunların üzerinde ulaşılmaz yerine koymamalıdır, koyamaz. Keyfiyet kanunlarımızın önüne geçemez, geçmemelidir de…
Buradan yetkililere sesleniyorum; Anayasanın 128. maddesinde “Devlet memuru eliyle yürütülen işler, bir başkasına devredilemez” denilmektedir. Memurlarda uygulanması zorunlu “atama” koşulu diğer kamu görevlileri için de geçerli bir koşuldur. Sözleşmeli personelin istihdamında ise “akdi” bir durum söz konusudur ve atamadan tamamen başkadır. Bu nedenle sözleşmeli personelin Anayasanın 128. maddesinde yer alan ve atamaya tabi “diğer kamu görevlileri” kapsamına dâhil edilmelerine Anayasal olanak yoktur.
Yine Sayıştay, Balıkesir Gönen Belediyesine yönelik 2017 yılı denetleme raporunda, kurumda işçi ve sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin müdür olarak görevlendirilemeyeceğini belirtti. Ve yine son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Taşra Teşkilatının Kuruluşu, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönergeye göre Kanunlara ve yönetmeliklere göre Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet BAYSAL’ın amir statüsünde buraya görevlendirilmesi yanlış bir uygulamadır. Bu hatadan ve yanlış uygulamada biran önce dönülmelidir.
Değerli basın mensupları;
Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu Tesis Amiri pozisyonunda bulunan İşçi kadrosunda antrenör olarak istihdam edilen Mehmet BAYSAL ile aramızda geçen bu çirkin hadiseler devam ederken, kendisine yakın bazı idareciler de şahsıma aba altından sopa gösterircesine, 4688 Sayılı Sendikalar kanunu ve Başbakanlık genelgelerinden bi haberdar olsalar gerek, sosyal medya hesapları üzerinden, “Kamu Kurumu, sendika temsilcisini istediği yere atamak zorunda mı” gibi paylaşımlar yaparak akıllarınca; “aklını başına topla, yoksa biz toplayıp, görev yerini değiştiririz” deme cesaretini ve cüretini göstererek şahsımı caydırma ve yıldırma politikalarını devreye sokmuşlardır. Bu yapılanların bilinçsiz ve cahilce yapıldığını bilmeleri gerekir. Burası bir muz cumhuriyeti değildir. Yaşadığımız yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Ben yasalara ve kanunlara göre hareket edildiği sürece, Türk Bayrağının dalgalandığı bu güzel vatanımın her bir köşesinde severek, isteyerek, cani gönülden ve ölümüne de olsa görev yapmaya her daim hazır olduğumun bilinmesini isterim. Bugüne kadar haklı olduğuma inandığım hiçbir yolda, yarı yoldan dönmedim. Hiçbir baskı yada tehdide boyun eğmedim ve eğmeye de asla niyetimin olmadığını buradan bir kez daha yenilemek istiyorum. Ben Devletime ve Milletime hizmet etmeye baş koydum, kimse beni bu yoldan alıkoyamaz ve koyamayacaktır da…
Değerli basın mensupları;
Mustafa Dağıstanlı Spor salonu Tesis Amiri olarak görevlendirilen İşçi Kadrosundaki Mehmet BAYSAL hakkında tehdit ve hakaretten avukatım aracılığı ile savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ayrıca kişi hakkında idari soruşturma açılabilmesi ve yasalara aykırı olarak yapılan görevlendirilmesinin iptali için Valilik, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Spor Bakanlığına da müracaatta bulunacağımı siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum