Reklam
Reklam
Reklam

Selin Tüm Yaralarını Saracağız

Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, AFAD Bölgesi muhtarlarıyla istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.

Reklam
Selin Tüm Yaralarını Saracağız
25 Temmuz 2022 - 17:51
Reklam
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,  geçtiğimiz günlerde sağanak şeklinde metrekareye 350 kilogram yağışın düştüğü Bolaman Havzası mahalle muhtarlarıyla belediye meclis salonunda sel sonrası durum ile ilgili istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı.
Selden En Çok Etkilenen 22 Mahalle Muhtarıyla Afet Toplantısı
Selden en çok etkilenen 22 kırsal mahalle muhtarları ile bir araya gelerek öncelikli talepleri alarak değerlendirmelerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa’mız özellikle 2016 yılında meydana gelen sel afeti başta olmak üzere yöremiz geçmişte korkutucu yaralar almış bir bölge. Geçtiğimiz hafta aşırı yağış sonrası selin oluştuğu ilk saatlerden itibaren tüm ekiplerimizle birlikte sahada seferber olduk. Meteoroloji verilerine göre beklediğimiz bir yağıştı ancak, bu kadar yoğun olarak sağanak yağışın vuracağını tahmin edemedik. Metrekareye 350-400 kilogram bir yağışın aynı bölgeye yağmasını beklemiyorduk. Çok şükür, herhangi bir can kaybımızın olmaması sevindirici. Toprağın suya doygunluğu nedeniyle selden etkilenen AFAD bölgesi mahallelerimizde 160’ın üzerinde gerçekleşen heyelan nedeniyle öncelikli olarak kapanan yolları açtık,  heyelan tehlikesi oluşabilecek bölgelere anında müdahalelerde bulunduk. Heyelan, yol kapanması, yol uçukları, bazı evlerin zemin katlarına su baskınlarının meydana geldiği sel bölgesi mahallelerimizin teknik ekibimizle tespitini yaptık. Dere yataklarının aşırı selden dolayı yollara verdiği tahribatlarla birlikte çok ciddi heyelanların meydana geldiği bölgemizde afette meydana gelebilecek her türlü hasarın olduğunu gördük. Menfez, box (kutu) gibi ciddi şekilde sanat yapısı ihtiyacı ortaya çıktı. Bugün muhtarlarımızla hasar tespitlerde bizlere yardımcı olmaları konusunda ekip arkadaşlarım bir araya gelmek istedim” dedi.
55 İş Makinesi ve Tüm Ekiplerimizle Seferber Olduğumuz Selin Yaralarını Saracağız
Aşırı yağış ve sonrası meydana gelen sel afetinden dolayı Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve Belediyemiz koordinasyonunda koordineli şekilde devam ettiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Selle mücadele çalışmalarını yaparken öncelik ve aciliyet sırasına göre hareket ediyoruz.  Yağışın başladığı ve bittiği süreç itibariyle 160’ın üzerinde heyelan gerçekleşti. Herkes kendi mahallesindeki sorunu bildiği için diğer mahallelerde selin boyutu ne aşamada bunu bilmiyor. Ilıca, Kayaca, Yassıbahçe, Kavraz, Aslancami, Küpdüşen, Hacıköy, Dereyurt, Tayalı, Aşağıyavaş, Kayaköy, Bolaman, Yalıköy, Uzundere, Bülbül, Yavaş Mahallelerimizde meydana gelen heyelan ve yol kapanmalarını 7 adet Eskavator 12 adet Bekoloder 4 adet Loder 5 adet greyder 17 adet kamyon, 65 personel ile ilk 24 saatte yolların yarısı açılmış olup, önümüzdeki kapanan yolları da hızlı bir şekilde ulaşıma açtık. Son an itibariyle 3 günlük daha yol açma çalışmamız, 15 günlük de heyelan sonrası kalan birikintilerin temizlik çalışması var. Şu ana kadar toplamda 55 tane iş makinesi ve kamyonun yağış başladığı günden itibaren bölgede çalıştığını belirtmek isterim. Ben de, özellikle yağışın başladığı birinci ve ikinci gün gece geç saatlere kadar sorun oluşabilecek krizin büyüyebileceği yerlerdeydik. Sonraki günlerde Başkan Yardımcımız Ruhi Özbay öncülüğünde Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz, Ordu Büyükşehir Fatsa İlçesi Kırsal Şefliğimiz ile çalışmalarımız o günden bugüne halen devam etmektedir.  Sel mağduru vatandaşlarımıza destek yardımı yapılacak. Afetten etkilenen hasarlı evlerle ilgili de gereken destekler verilecek. Selle ilgili çalışmalarımızı tamamladıktan sonra sanat yapılarının ihalesine çıkacağız. Önümüz fındık hasadı dönemi için beton yol işlerimize kaldığımız yerden hızla devam edeceğiz. Bu süreçte yanımızda olan Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve makine ve ekipman yardımı yapan çevre ilçelerimizin Belediye Başkanlarına şükranlarımı sunarım. Rabbim beterinden korusun inşallah” diye konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum