Sel ve Su Baskınlarının Ardından 478 Kişiye Psikososyal Destek Verildi

Sel ve su baskınlarının ardından toplam 241 hane ve 478 kişiye psikososyal destek hizmeti sunuldu.

Sel ve Su Baskınlarının Ardından 478 Kişiye Psikososyal Destek Verildi
06 Eylül 2023 - 18:37
Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada; 03.09.2023 Pazar günü ilimizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen sel ve su baskınlarıyla birlikte Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda ilk andan itibaren tahliye, kurtarma ve temizlik çalışmalarının yanı sıra sel ve su baskınlarından etkilenen vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmaları da titizlikle yürütüldü.
Bu doğrultuda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy ve Çarşamba ilçelerinde Kaymakamlıklar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıyla işbirliği içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında: İlkadım’da 6, Canik’te 41, Tekkeköy’de 55, Çarşamba’da 1 ve Atakum’da 5 olmak üzere toplam 108 muhtar ile Canik’te 73, İlkadım’da 89, Atakum’da  ve Çarşamba’da 30 olmak üzere toplam 201 hane ve Canik ilçesinde 23 iş yeri ile görüşme yapılmıştır.

Ayrıca, Çarşamba ilçesinde 125 ve Tekkeköy ilçesinde de 65 mevsimlik tarım işçisi ile görüşme yapılmış, görüşülen ailelerin ihtiyaç tespiti yapılarak gerekli rehberlik ve yönlendirmelerde bulunulmuş, aynı zamanda psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. İlkadım ilçesinde ise tespit edilen 3 ailenin sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılması yönünde işlem başlatıldı.
Yine 05.09.2023 tarihinde de 6 araç ve 12 personelden oluşan ekipler çalışmalarına devam ederek 56 mahalle muhtarıyla iletişim kurmuş ve 40 haneyle görüşme sağlamıştır. Bu görüşmelerde de ailelere ihtiyaç tespiti, yönlendirme ve rehberlik çalışmalarının yanı sıra Psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. Engelli bireyi olduğu tespit edilen bir ailenin engelli evde bakım hizmeti konusunda işlemleri başlatılmıştır.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı olarak 8 araç ve 48 personelden oluşan Psikososyal Destek Çalışma Grubumuz tarafından bu süreçte toplam 241 hane ve 478 kişiye hizmet sunulmuştur.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum