ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN BİR ARAYA GELMEK ÇOK ÖNEMLİDİR

Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Adamlarının buluştuğu Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına katıldı

ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN BİR ARAYA GELMEK ÇOK ÖNEMLİDİR
04 Ağustos 2017 - 09:51
Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Sivil Toplum Kuruluşları ve İş Adamlarının buluştuğu Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına katıldı.
Kahvaltı programına ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Mirzaoğlu, Samsunspor Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Tutu, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş adamları katıldı.
TÜRKİYE'DE ÜRETİME HAZIR BİRÇOK SEKTÖR VAR
Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan organize sanayi yeri talep eden Yeşilyurt Grup Onursal Başkanı Cemal Yeşilyurt yaptığı konuşmasında, "İhracat, sanayi, gelir, üretimin sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündem maddeleri. Türkiye'de üretime hazır birçok sektör var. Ama yer bulamıyoruz. Biz bir tane organize sanayisi istiyoruz. Söz veriyorum ben 500 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırım” dedi.
SAMSUNSPOR’UN BAŞARISINDA HEPİMİZ SEVİNİYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz kahvaltıda yaptığı konuşmasında, "Samsun sporumuza bu yıl başarılı bir sezon diliyorum. Allah muvaffak etsin. Samsunspor’un başarısında hepimiz seviniyoruz, başarısızlığından da hepimiz üzülüyoruz. O bakımdan bu yıl başarının taçlandığı bir süre olsun. Samsunspor gerçekten mükemmel bir stada sahip. Bu görkemli tesisle sportif başarılar elde etmek şehrimize yakışır diye düşünüyorum. Erkut Tutu Bey’e de başarı ve sağlık diliyorum. Bu iş çok stresli bir iş. Sağlığını kaybetmesin, sağlığına dikkat etsin. Elde edecekleri sportif başarılar oluştukça şehir etrafında daha da kenetlenecektir “diye konuştu.
EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Samsun’da bir dost ortamını gördüğünü dile getiren Vali Osman Kaymak, "İnsanlar birbirlerini seviyorlar. Birbirleriyle dayanışma içerisindeler bu yönüyle böyle bir kahvaltıda beraber olmaktan çok memnunum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Menfaat beklemeden gerçekten dostluk için, şehrin geleceği için, bir araya gelmek bence çok önemlidir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ben göreve başladıktan sonra İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları organizasyonuna dahil oldum. Oyunları başarılı bir şekilde başardık. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının ilimizde oluşmasında başta emeği geçen eski Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç bey ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Samsunumuza sadece spor için 500 milyon lira yatırım yapılması çok önemli bir rakamdır. Bence Samsunun en büyük kazancı budur" dedi.
SAMSUNUMUZUN KALKINMASI İÇİN SANAYİ İSTİYORUZ
 Organize sanayilerinin büyüklüğü istihdam ile ölçüldüğünü belirten Vali Kaynak,” Biz daha çok istihdam üreten işler bizim için daha kıymetli. O yüzden organize sanayide 5 bin kişinin çalışması yetersiz bir rakam. Ben Kocaali’de görev yaptım ama Dilovası’nı hatırlayın yaşanılacak alan kalmamış. Biz Samsunumuzun kalkınması için sanayi istiyoruz ama temiz sanayi istiyoruz. Gerçekten çevreye duyarlı, yaşam kalitesini bozmayacak, katma değeri yüksek sanayi olmasını istiyoruz. Tabi bizi yönlendirecek insanlar sizsiniz. Tabii arsa konusunu çözmemiz lazım. Samsunumuza  Sağlık Bakanlığının verilmesi büyük bir şans. İnşallah bu ‘Sağlık Kenti Samsun’ vizyonumuzu  daha da güçlendirecektir" diye ifade etti.
2019 YILINA KADAR İKİLİ EĞİTİMDEN, TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ
 Eğitim konusunda durumumuzun çok da iyi olmadığını söyleyen Vali Kaymak, "Türkiye sıralamasında TEOG başarımız % 35-40’lar da bu Samsun’a yakışmıyor. Bu başarısızlığın sebeplerini masaya yatırdık. İlgili arkadaşlar bu konular üzerinde çalışmaya başladılar. 2019 yılına kadar ikili eğitimden, tekli eğitime geçeceğiz. Şu an  bin 200 dersliğe ihtiyacımız var. 800 dersliği devam eden inşaatlar sonunda bitecek. Geri kalan 400 derslik ise hayırsever işadamlarımızın katkılarıyla tamamlamaya çalışacağız. İlimizde uyuşturucu meselesi çok önemli sorunlarımızdan bir tanesidir. Uyuşturucu kullanarak gençliğimiz iyi yere gitmiyor. Polisiye tedbirler sadece yeterli olmuyor. Bu bir eğitim meselesidir. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetiştirme konusunda hepimizin el birliği ile çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
TABİ Kİ SAMSUNSPOR’A YAKIŞAN O GÜZEL STATDA SÜPER LİG DE OYNAMASIDIR
 Samsunspor hepimizin, Samsunspor için el birliği yaparsak, gönül birliği yaparsak, Samsunspor’u ve Samsun’u bir yere getirebileceklerini sözlerine ekleyen Vali KAYMAK, "Birbirimizi dışlayarak, birbirimizin hatalarına bakarak bir yere gelemeyiz. Tabi ki Samsunspor’a yakışan o güzel stadda  süper lig de oynamasıdır. Samsunun dinamikleri sahip olduğu güç, Samsunspor’u süper lige çıkarır. Bunun içinde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bugünkü toplantı güzel bir dayanışma, güzel bir dostluk, bu dostluğun tüm Samsunumuza ve ülkemize yayılmasını temenni ediyor, katılımlarınız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum