Şehitlik ve Gazilik, Şereflerin En Yücesidir

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Bu kutsal vatan toprakları bizlere şehit ve gazilerimizin emanetidir” dedi.

Şehitlik ve Gazilik, Şereflerin En Yücesidir
18 Eylül 2020 - 10:14
Türkiye tarihinde her zaman şehit ve gazilerle övünüldüğüne dikkat çeken Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Bu toprakların maddi bedelleri ödenerek değil, şehit ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde Ülkemiz bir vatandır. Şehitlik ve gazilik, şereflerin en yücesidir. Milletimiz için onurların en büyüğü, rütbelerin en üstünüdür. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü, huzuru, güvenliği uğrunda fedakârca görev yaparken sağlıklarını yitiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir” dedi.
Ülkemiz İçin Dimdik Ayaktayız
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanının verildiğini vurgulayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı uğruna canını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz, ülkemizin bugünlere ulaşmasının en büyük teminatıdır. Ecdadımızın, her karış toprağını kanlarıyla sulayarak bizlere emanet ettiği bu aziz vatan, bugün de aynı mücadele ruhu ile gelecek nesillere aktarılacaktır. Geçmişte bağımsızlığı için çarpışan Türk milleti bugün de devletinin ve vatanının bölünmez bütünlüğüne kast eden terör odaklarıyla mücadele etmektedir. 15 Temmuz gecesi yaşananlar bütün dünyaya göstermiştir ki; halkımız, bağımsızlığı ve milli iradeye sahip çıkmak için nice şehitler ve gaziler vermeye hazırdır” diye konuştu.
Şehit Ve Gazilerimize Borçluyuz
Bu vatanın kazanılması, müdafaası ve ay-yıldızlı bayrağımızın dört bir yanda dalgalanmasında en önemli rol, şüphesiz şehit ve gazilerin olduğunu işaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, “Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay-yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak hepimiz için milli bir vazifedir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı ve minnet duygularımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum