Şehirlerine İhanet Edenlerin Akıbetini Unutmasınlar!

Cengiz İnşaat’ın Tekkeköy’de denizi doldurarak inşa edeceği asit depoları için ÇED toplantısının yapıldığı saatlerde TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, yerel seçim sonuçları üzerinden iktidara gönderme yaparak “Şehirlerine ihanet edenlerin akıbetini unutmasınlar” dedi.

Şehirlerine İhanet Edenlerin Akıbetini Unutmasınlar!
25 Nisan 2024 - 18:33
CHP’li Çan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, asit depolama amaçlı dolgu projesi için şunları söyledi; “Malum 5’li çeteden birinin sahip olduğu şirket, bir maden işletmesi, denizin içine doğru 25 futbol sahası büyüklüğünde depolama amaçlı bir dolgu sahası inşa edecek. Peki, bu dolgu alanında neler depolanacak? Sülfürik asit, silis, fosforik asit, fosfat, hurda! Karadeniz gibi hırçın bir denize dolgu yapacaksınız, bir de tutup o dolgu sahasında kimyasal ve hurda depolayacaksınız! Bunun adı ‘gözü dönmüşlük’tür ve bu yanlıştan derhâl ama derhâl dönülmelidir.
Karadeniz’in ve özellikle de bu dönemde Samsun’un bu ‘dolgu sahaları’yla başı dertte! Atakum ilçemizde Kurupelit’te de bir dolgu projesi süreci devam ediyor. Orada, bilimle, doğayla inatlaşarak bir marina inşa edilmişti, sonra doğa intikamını aldı marina çamurla-balçıkla doldu. Şimdi o bölgeye de dolgu yapıp imara açmak, marinayı da dolgu sahasının bitimine yeniden inşa etmek istiyorlar. Bu sürecin de takipçisiyiz…
Görülen o ki Samsun’da rant ve yıkım düzeni, gemi iyice azıya almış durumda! Ellerinde bulundurdukları yetkiye, parmak çoğunluklarına güvenip Samsun’u rahatça yağma ve talan edebileceklerini düşünenlere; İstanbul’da, Ankara’da, Türkiye’nin diğer kentlerinde, şehirlerine ihanet eden belediyecilik anlayışının akıbetini hatırlatırım.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum