Şehir plancıları odası başkanı...

Daha Önceleri Nerelerdeydiniz? Şehir plancıları odası başkanı KTÜ Öğretim görevlisi Kadir Günay Kaşüstü’nde Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak olan üst geçide tepki gösterdiğini

Şehir plancıları odası başkanı...
16 Ocak 2016 - 19:02
Daha Önceleri Nerelerdeydiniz?

Şehir plancıları odası başkanı KTÜ Öğretim görevlisi Kadir Günay Kaşüstü’nde Karayolları Genel Müdürlüğünce yapılacak olan üst geçide tepki gösterdiğinizi biz de basından öğrendik.
Tepki güzel daha, doğrusu tepkili olmak güzel de orada bulunan yüksek katlı binalara aynı tepkiyi neden göstermediniz. Onun alt yapısını hangi şehir plancısı hazırladı? Kim çizdi? Kim yazdı? Yoksa şehir plancısına sormadan mı o plan oraya işlendi? Neden aynı tepkiyi vermediniz? Sahi siz daha önceleri neredeydiniz?
Tarihi surların önüne, Reşadiye kavşağına, itfaiye tesislerinin önüne bir üst geçit koyuluyor! Vatandaş mahkemeye koşuyor… KTÜ inşaat fakültesi ulaşım bölümünden gelen bilirkişi heyeti bu üst geçit burada olmaz! Olsa da çalışmaz diyor. Trabzon belediyesinin çok bilen hukukçuları hemen ikinci bilirkişiyi istiyorlar. Mahkeme ikinci bir heyeti davet ediyor. İstanbul’da bir üniversiteden çağırılan ömrünce bu şehre hiç gelmeyen bu heyeti umumiye buraya üst geçit şart diyor.
Konuyu ben bu şehirde yaşayan bir vatandaş ve sorumluluk sahibi bir basın mensubu olarak Trabzon’u ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı Binali Yıldırım’a sordum. Yanında bulunan Karayolları Genel Müdürü halen Danıştay üyesi olan hemşehrimiz Cahit Turan’a izah et bakalım dedi. Turan’ın izah edecek hiçbir şeyi olmayınca devreye tekrar giren Bakan Yıldırım biz oraya dal-çık yapamayız, mecburen bu köprüyü yapmak zorundayız dedi. Ardından dere geçmeyen bir köprüde eski parayla 20 trilyon ödeyip Reşadiye kavşağına koydular. Peki, oldu mu? Tabiî ki olmadı. Çalışıyor mu? Doğudan gelen bacağı kısa olsa da batıdan gelen bacağı tam olsa da üzerinden saatte 5 araç geçiyor… Ardında trafik felç oluyor. Üstelik büyük araçlar sahilden şehit Halil karagöz sokağına, Pazar kapı mahallesinde bulunan gıda toptancılarına mal getiremiyor. Mecburen Mumhane önünden girmek zorunda kalıyorlar. Orada da trafiği tamamen tıkıyorlar. Sonunda bizim haklılığımız ortaya çıksa da sizin sesiniz çıkmadı.
Sahi siz daha önceleri neredeydiniz?
Darıca-Kaşüstü arasında yapılacak olan 30,5 km lik Güney Çevre yolunun giriş çıkışı, Adliye, bölgenin en büyük hastanesi, en büyük AVM si ve iki ayrı beş yıldızlı oteli aynı noktada buluşunca trafik felç olunca Trabzon büyükşehir ve Karayolları Genel Müdürlüğü buraya araçlı üst geçit yapmaya karar vermişler. Proje hazırlamış, ihale aşamasına gelmiş, şimdi şehir plancıları odası olayın farkına geç de olsa varmış! TCK 10. Bölge Müdürlüğünden projeyi istemiş!
Doğru bir istek için yanlış bir yere giden başkan Günay’a projeyi sizin isteme yetkiniz yok demişler… Ancak Şehir Plancıları odasının bağlı olduğu TÜMOB başkanında köprülü üst geçidin projesi var cevabı veriliyor.
Buna rağmen tepki vermesi sevindiricidir...
Sahi siz daha önceleri neredeydiniz?
Yine de sormak istiyoruz?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum