Şehidimizi Kabri Başında Andık

Türk Kızılay’ı Canik Şubesi gönüllüsü, Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın devre arkadaşı şehit Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pakel’in Annesi ile birlikte Çarşamba’nın Göğceli Mezarlığı'ndaki şehitlikte bulunan kabrini ziyaret etti.

Şehidimizi Kabri Başında Andık
22 Mart 2020 - 11:57
Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pekel’in annesinin talebi üzerine Çarşamba ilçesi Haşbahçe mahallesinde ikamet eden Eyüp Gulaştı’nın ailesi ziyaret edildi. Ziyarette şehitleri ruhuna Yasin okundu dualar edildi.  Gülaştı ailesi ve Pekel ailesi ile birlikte Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Katar, Gençlik kolları Başkanı ve gönülleri Eyüp Gülistan’ın Göğceli Mezarlığı'ndaki şehitlikte bulunan kabri başında dualar edilerek son buldu.
HER ZAMAN YANLARINDA OLAÇAGİZ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105'inci yıl dönümü nedeni ile şehitleri andıklarını dile getiren Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs, “Şehitler haftası içinde olduğumuzdan bu vatanı bizlere teslim eden ceddimize karşı görevlerimiz olduğu gibi idlipte şehit olan Tayfun kardeşimizi Türk Kızılay’ı olarak annesini yalnız bırakmadık. Mümkün oldukça Tayfun’un annesinin yanında olmak belki annenin acısı hafifletmez ama gençleri yanında gördükçe daha dik durmaktadır. Çarşamba ilçesindeki Haşbahçe mahallesinde ikamet eden şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın ailesinin yanı sıra diğer şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Tayfun Pakel’in ailesiyle birlikte Göğceli Mezarlığı'ndaki şehitlikte bulunan kabını ziyaret ederek, şehidimize son görevimizi yaptık. Türk Kızılay’ı olarak şehitlerimizin aileleri yalnız bırakılmıyoruz. Onların yanlarında olmaya çakışıyoruz. Vatan için can verenlerin aileleri hiçbir zaman yalnız değiller" dedi.
Köksal ÖNER
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum