SAYİDER Öncülüğünde Avrupa'da Yaşayan İş Adamları Samsun'a Davet Edilecek

Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık, Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş ile Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaretlerinde Avrupa’da yaşayan iş adamlarının Samsun’a davet edilerek yatırım yapmaları konusunda çalışma başlatılacağını söyledi.

SAYİDER Öncülüğünde Avrupa'da Yaşayan İş Adamları Samsun'a Davet Edilecek
18 Ekim 2023 - 14:51
Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş bir dizi ziyaretler için Samsun’a geldi. AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Adem Taflan’ın da katıldığı ziyaretlerde öncelikle Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık ve yönetimini ziyaret etti. Görüşmede son günlerde Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapılırken İsrail’in Gazze’ye karşı yaptığı saldırılar kınandı.
Avrupa Seçim işleri başkanlığı görevini de yürüten Köksal Muş 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen genel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2018 yılında yapılan seçim sonuçları ile bu yıl gerçekleştirilen seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantıda oy kullananların arttığı ve AK Parti’nin Avrupa’dan yüzde 7 daha fazla oy aldığı belirtildi. Bu sonucun iktidara olan güvenin günden güne arttığının bir göstergesi olduğunu belirten Uluslararası Demokratlar Birliği Genel Başkanı Köksal Kuş, “AK Parti İktidarı her zaman vatanını ve vatandaşını her zaman düşünen bir iktidar olduğu için özellikle gurbetçi vatandaşlarımız da AK Parti iktidarına güvenini her zaman artarak devam ettirmektedir” dedi.
Gurbetçi vatandaşların Avrupa’daki ülkelerde yaşadıkları sorunların konuşulduğu ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçim öncesi verdiği araç sözünün en kısa zamanda hayata geçirilmesini umut ettiklerini belirten Samsunlu Almancılar ve Yabancı İş Adamları Derneği Başkanı Ramazan Mırık, “Avrupa’da yaşayan gurbetçi vatandaşlar oradan aldıkları araçları Türkiye’ye getirebilmeleri için son 1 yıl içerisinde 6 ay beklenmesi gerekiyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesi bu süreyi 1 ay olarak kısaltacağı sözünü vermişti. Bizlerde bunun biran evvel hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi. Ardından AK Parti İl Yönetimi ziyaret edilirken burada da siyasi gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapıldı. Daha sonra MÜSİAD Samsun Şube Başkanlığı ziyaret edilerek iş dünyası ve ekonomik gelişmeler hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Son olarak Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret eden heyet burada Samsun’a Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin yatırım yapmaları konusunda bir çalışma başlatılması görüşüldü. Vali Tavlı bu konunun asla ertelenmemesi gerektiğini belirterek Kasım ayı içerisinde SAYİDER ile özel olarak görüşeceğini ve Avrupalı gurbetçi iş adamlarının Samsun’a yatırım yapması konusunda nasıl bir çalışma yapılması gerekiyor ise bunun biran evvel başlatılacağını ifade etti.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum