Şaşmadım desem, yalan söylemiş olurum.

SİYASİ PARTİLERİN SAMSUN LİSTELERİ HEYECAN YARATMADI! Şaşmadım desem, yalan söylemiş olurum

Şaşmadım desem, yalan söylemiş olurum.
08 Nisan 2015 - 17:40
SİYASİ PARTİLERİN SAMSUN LİSTELERİ HEYECAN YARATMADI!

Şaşmadım desem, yalan söylemiş olurum.

Özellikle iktidar partisinden tam 106 kişi Samsun'dan milletvekili aday adayı olmuştu. Açıklanan listeye bakacak olursak, Samsunlulara en yakın kişiler diyebileceğimiz eski devlet bakanı Ahmet Demircan ile eski il başkanı Fuat Köktaş'ı gösterebiliriz. 7. sırada ancak kendine yer bulabilen Yılmaz Hocaoğlu, Samsun'da yaşıyor. 4. sıradaki Çiğdem Karaaslan'ın, Hasan Basri Kurt ile Kamuran Özden'in evlerinin Samsun'da olmadığını söyleyebiliriz.

Tepeden inme seçildikleri için "Samsun halkıyla irtibatları sorunludur" bu saydığım isimlerin…

Yani iktidar partisi listesinde "odunu koysam seçilir" anlayışı hâkim olmuş bana göre... Samsunlular en çok Demircan ve Köktaş ile işlerini göreceklerdir.

MHP YANLIŞ YAPMIŞ!

MHP'nin birinci sırasında yer alan Erhan Usta her ne kadar Havza doğumlu olarak takdim edilse de, Samsunlular için yabancıdır ve ikametgâhı Samsun değildir. Devlet Bahçeli'ye yakın bir isim olduğu için tercih edilmiştir.

MHP'de Dr. Ferhat Günaydın ve Aslan Karanfil gibi iki ismin değerlendirilmemiş olması bence büyük hatadır. MHP. 7 Haziran'da bunun ceremesini çekebilir.

EN YEREL LİSTE CHP'NİN

Açıklanan listeleri incelediğimizde, "en yerel liste CHP'nin listesidir" diyebiliriz.

Çünkü l. sıra adayı Kemal Zeybek özellikle iç bölgede Havza, Vezirköprü, Kavak ve Ladik bölgelerinde sevilen bir kişidir. Hayati Tekin ikinci sıraya oturmayı başarmış yerel bir politikacıdır. Özellikle balkan kökenlilerin oylarını CHP'ye çekeceğine inanılıyor. CHP'nin üçüncü sırasında yer alan Neslihan Hancıoğlu'nun Samsun'daki aydın kadınların oyunu alabileceği hesap ediliyor. Bütün bu hesaplar tutarsa CHP Samsun'dan bu defa 3 milletvekili çıkarabilir. MHP ise tepeden inme oluşturduğu liste ile Samsun'dan iki milletvekili çıkarma şansını baştan kaybetmiştir.

Samsun'dan aday olarak listelere giren isimler partilerine göre şu şekilde yer almışlar:

AK PARTİ ADAYLARI

1. Akif Çağatay Kılıç

2. Ahmet Demircan

3. Fuat Köktaş

4. Çiğdem Karaaslan

5. H. Basri Kurt

6. Kamuran Özden

7. Yılmaz Hocaoğlu

8. Hüseyin Avni Çatal

9. Adem Tuncer.

CHP ADAYLARI

1. Kemal Zeybek

2. Hayati Tekin

3. Neslihan Hancıoğlu

4. Müşfik Veysel Erdoğan

5. Şaban Sevinç

6. F. Necile Çokay

7. Atıf Tomrukçu

8. Şevki Yılmaz

9. Mehmet Atalay.

MHP ADAYLARI

1. Erhan USTA

2. Hüseyin EDİS

3. Akın ÜNER

4. Mustafa KESKİN

5. Pınar KILINÇ

6. Osman TEBER

7. Kemal BOSTANCI

8. Mehmet AYHAN ACAR

9. Ayten BAŞKAN YÜKSEL.

Yukarıdaki listelere bakarak 8 Haziran'da Samsun'un 9 milletvekilini sıralayabiliriz. CHP'nin üçüncü sıra adayı Neslihan Hanım çok çalışıp özellikle Samsunlu kadın oylarını partisine çekebilirse kendisi üçüncü kişi olarak TBMM'ye gidebilir. MHP'nin iki milletvekili şansı bana göre sıfırdır. Bu duruma göre; Samsun'un 9 milletvekilini şu şekilde sıralayabiliriz:

İŞTE YENİ MİLLETVEKİLLERİ

1- Akif Çağatay Kılıç, 2- Ahmet Demircan, 3- Fuat Köktaş, 4- Çiğdem Karaaslan, 5- H. Basri Kurt, 6- Kemal Zeybek, 7- Hayati Tekin, 8- Neslihan Hancıoğlu, 9- Erhan Usta...

Yukarıdaki sıralama CHP üç milletvekili çıkarabilir hesabına göre yapılmıştır. Eğer CHP ikide kalırsa AKP’den Kamuran Özden'i Neslihan Hancıoğlu'nun yerine koyabiliriz...

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum