SARIBAL, CHP İL BAŞKANLIĞINDA

CHP Bursa Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

SARIBAL, CHP İL BAŞKANLIĞINDA
31 Mayıs 2016 - 14:02
CHP Bursa Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Kamu Emekçileri  Sendikaları Konfederasyonu ( KESK )’in düzenlemiş olduğu, laik eğitim laik yaşam temalı bölgesel mitinge destek vermek ve davetli olduğu panellere katılmak üzere Samsun’a gelen CHP Bursa Milletvekili, “Samsun tarım sektöründe fındık mahsulü ile gündeme gelen bir coğrafi bölgemiz. Ancak devlet tarafından fındık üreticisinin çaresizliğe mahkûm edildiğini, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını görüyoruz. Aynı durum çayda da var. Hükümetin destekleme primi dâhil kilosunu 190 kuruş olarak açıkladığı yaş çay fiyatı, üreticinin geçmiş yıllardaki kayıplarını karşılamaktan uzaktır. Ben Ziraat Mühendisi olarak bunu raporlar halinde TBMM çatısı altında da dile getirdim ve ülke genelinde gittiğim illerde ve olanak buldukça kürsülerden de bu sorunu dile getirmeye gayret gösteriyorum“ dedi.
Bugün ülkenin yaşanmaz bir hale geldiğini dile getiren Sarıbal, “Bursa’da gerçekleşen bombalı eylemle ilgili devrin Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu’na soru sordum. Hala yanıtını alamadım. Ülke, Işid için bir rahat hareket alanı haline geldiyse bunun sorumlusu ülkeyi yönetemeyen AKP iktidarıdır” dedi.
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Orhan Sarıbal’ı İl Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşılayan İl Başkanı Tufan Akcagöz; ”Densizlik ayyuka çıkmış. AKP hükümetinin Tayyip Erdoğan’dan kendilerine kalan en büyük meziyet olan bir şeyi sanki olmamış gibi davranmaktır. Sanki her gün şehit vermiyoruz. Sanki Ensar Vakfı’na bağlı bir takım Kuran kurslarında çocuklar tecavüze uğramadı. Sanki işçi emekçi sömürülmüyor. Sanki her şey güllük gülistanlık. Basın elinde olunca, medya gücünü kullanınca, gerçeklerin görülmeyeceği sanılıyor ama bu büyük bir yanılgıdır. AKP’nin ayıbını artık medyanın gücü de örtmeye yetmiyor” dedi. CHP Milletvekillerinin AKP’nin kıskacına alınmak istediğini belirten Akcagöz, “Millet olarak bundan daha zor günler de geçirdik. Bu günleri de muhakkak atlatacağız. O günler geldiğinde bugün bizim hukuksuz olarak nitelendirdiğimiz her ne varsa hukuken hesabı mutlaka sorulacaktır.
ABD Savcısının kefaletine bile itibar edilmez gördüğü Reza Zarrab’a saygın iş adamı ödülü verenler bunun hesabını vermekten kurtulamayacaklar. Esasen Türkiye’de ne olup bittiği 17/25 Aralık sürecinde ortaya çıkmıştı ama maalesef ve hukuk alet edilmek suretiyle üstü örtülmüştür. Yoksa kimin ne herze karıştırdığını ABD Savcısından öğreniyor değiliz. Geldiğimiz noktada AKP’nin tek parti olarak seçimlerden çıkması, AKP’ye ve kirli siyasetine meşruiyet kazandırmamaktadır. Kendileri de bunun farkındalar. Dileğim, memlekete bu kadar zarar verdikten sonra, daha büyük tahribat yapmadan çekip gitmeleridir” diye sözlerini tamamladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum