Reklam
Reklam
Reklam

SAMÜ 'de Değişim ve Dönüşüm Devam Ediyor

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünde dönüşüm devam ediyor.

Reklam
SAMÜ 'de Değişim ve Dönüşüm Devam Ediyor
27 Mayıs 2022 - 13:24
Reklam
Samsun’un ikinci devlet üniversitesi Samsun Üniversitesi (SAMÜ) kuruluşunun 4. yılında, yeni bölümleriyle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. SAMÜ'nün iki kampüsünden biri olan 19 Mayıs ilçesinde bulunan Ballıca Kampüsü’nde kurulan mühendislik fakülteleri için, eski tütün depolarındaki tadilat ile fakülte bina çalışmaları sürdürülüyor.
Her fırsatta Kampüsü ziyaret eden 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu çalışmaları yakından takip ediyor.
Samsun Üniversitesinin ilçeye büyük değer kattığını belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’2009 yılında Tekel Sigara Fabrikasının özelleşmesi döneminde depoların OMÜ’ye devredilmesiyle birlikte ilçemizde başlayan Üniversite serüveni, 18 Mayıs 2018 tarihinde Samsunumuzda kurulan ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitemizin Ballıca Kampüsündeki değişim ve dönüşüm devam ediyor” dedi.
Özelleştirme döneminde yaklaşık 800 dönüm alanın Üniversiteye devredildiğini belirten Başkan Topaloğlu; ‘’Samsunumuzda kurulması muhtemel ikinci devlet üniversitesinin ilçemizde kurulması için o dönem yoğun bir çaba içerisine girdik ve bu alanı Eğitim Kampüsü olması için, Üniversiteye devrini gerçekleştirdik. Bugünlerde çok doğru bir iş yaptığımızı görebiliyoruz. Bugün baktığımızda Türkiye’de kendi bünyesinde havaalanı olan iki üniversiteden biri Samsun Üniversitesi. Türkiye’de bulunan iki Meteoroloji Mühendisliği fakültesinden biri Ballıca Kampüsünde. İlçemizde bulunan bu fakültelerde okuyan tüm öğrencilerimiz bizim evladımız ve birer değerimiz. Bu Kampüsün ilçemize kazandırılmasında emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve dönemin milletvekillerine teşekkür ediyor, Samsun Üniversitemizin kuruluşunun 4. Yıl dönümünü tebrik ediyorum” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum