SAMSUN'UN GELECEĞİ GEÇMİŞİNDE GİZLİDİR

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İstanbul’da Müstakil Sanayici İşadamları Derneğinin düzenlediği Vizyoner 17 toplantısının 2

SAMSUN'UN GELECEĞİ GEÇMİŞİNDE GİZLİDİR
12 Ekim 2017 - 20:26
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İstanbul’da Müstakil Sanayici İşadamları Derneğinin düzenlediği Vizyoner 17 toplantısının 2. Gününde de toplantılara katılarak, istişarelerine devam etti.
Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği tarafından organize edilen ve Başbakan Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, kurum ve şirketlerin CEO’ları ve iş adamlarının katıldığı Vizyoner 17 paneli İstanbul’da devam ediyor.
TİCARETSİZ ŞEHİR GELİŞEMEZ
Vizyoner 17 paneline katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Ticaretin kalkınmanın olmazsa olmaz bir en önemli unsurudur. Bir şehirde sanayi ve ticaret gelişmedikçe, o şehir gelişemez, zenginleşemez. Zenginleşemeyen bir şehir ise ekonomik dönüşümünü sağlayamaz. Bu ekonomik dönüşümü sağlayacak olan şehrin yöneticileridir. 4. Sanayi devrimini algılayan, bilgiyle şehre yöneten, değişime ve dönüşüme direnmeyen yöneticiler şehirleri ileriye taşıyacak. İlçe belediyesi olmamıza rağmen biz bütün gücümüzü ticaret ve sanayi başta olmak üzere ilçemizin, şehrimizin ekonomik dönüşümü ve gelişimi için harcıyoruz. Yatırımcıyı ilçemize davet ediyor, kolaylıklar sağlıyoruz. Çünkü Samsun’da ne kadar yatırım olur, sanayici güçlenirse, o kadar ticaret olur istihdam ve üretim artar. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Samsun’da bu potansiyel var" diye konuştu.
ELİMİZİ HER ZAMAN TAŞIN ALTINA KOYDUK
Canik Belediye Belediyesi ve Başkanı olarak Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne her zaman destek verdiklerini belirte Başkan Genç,” Canik Belediyesi olarak ülkemizin ve hükümetlerimizin hedefleri doğrultusunda her zaman elimizi taşın altına koyduk. Yeni Türkiye Yolunda başlığı altında 19 konferans düzenleyerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin faydalarını vatandaşlarımıza anlattık. Yine şehrimizin ekonomik dönüşümünün ve kalkınmasının nasıl olması gerektiğini anlatan ve sonuçlar içeren Samsun Ekonomik Kalkınma Çalıştayını gerçekleştirdik. Bu çalıştaydan ortaya çıkan sonuçları kitaplaştırarak ticaret erbabına, kurum ve kuruluşlara, iş adamlarımıza ilettik. Samsun’un ekonomisinin yol haritasını ortaya çıkardık” dedi.
TİCARET SAMSUN’UN GENLERİNDE VAR
Samsun’un tarih boyunca çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Genç,” Samsun, tarihte ticaret, kültür-sanat ve siyaset merkezi özelliğine sahip, tarihi İpek Yolu güzergâhında bulunan önemli bir şehirdi. Geçmişi 7 bin yıl öncesine dayanan ve 100 yıl öncesine kadar Anadolu’nun mallarını Avrupa’ya taşıyan önemli bir kapı görevi görüyordu. Bugün Samsun bu avantajlarına rağmen TÜİK verilerine göre hak ettiği yerde olmadığı aşikar. 3. Bin yılın başında artık devletlerin değil, yerel yönetimlerin şehirleri ayağa kaldıracak projeleri ürettiği bir çağın içerisindeyiz. Bizi hayalimiz tekrar geçmişin üreten ve üretilen Anadolu’nun mallarını Avrupa’ya satan bir Samsun. Böyle bir Samsun’u şehrin tüm dinamikleriyle birlikte, ortak akıl etrafında hareket geçirebiliriz” şeklinde konuştu.
MÜSİAD ANADOLU RUHUNUN MOTOR GÜCÜDÜR
MÜSİAD’ın Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir panele imza attığı söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” 21. Yüzyılda STK’lar MÜSİAD gibi olmalıdır. Anadolu ruhu ile mayalanan, ülkenin dertleriyle dertlenen, söyleyecek sözü olan MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ülkemizin yarınlarına katkı verebilir. Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye paneliyle ülkemizin hedeflerine katkı veren başta MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan beyi ve tüm MÜSİAD üyelerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum