SAMSUN'UN AKP'Lİ VEKİLLERİ NERDE?

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av

SAMSUN'UN AKP'Lİ VEKİLLERİ NERDE?
18 Aralık 2017 - 12:22
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, CHP Vezirköprü ilçe kongresine katıldı. Vezirköprü’nün sorunlarının AKP iktidarı döneminde çözülemediğini ve hatta bu sorunların görmezden gelindiğini dile getiren Akcagöz, ‘bu güzel ilçemizin sıkıntılarını zaman zaman biz kamuoyu ile paylaşıyoruz ama iktidar cephesinden tık yok’ dedi. Geçen hafta içinde AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün, bir konferans için Vezirköprü’ye geldiğini ve Vezirköprü’nün hizmet alamadığını belirttiğini ifade eden Tufan Akcagöz, “ Şu kentin haline bak. Bir misafir milletvekili geliyor ve Vezirköprü’nün hizmet alamadığını söylüyor. Vatandaş da bunu alkışlıyor. Samsun’un AKP’li Milletvekilleri bunu duyunca yüzleri kızardı mı acaba? Ayrıca, Havza-Vezirköprü yolunun müjdesini de Metin Külünk vermiş. Garip işler değil mi? Bu kentin iktidar milletvekilleri nerede ve ne iş yaparlar? Vezirköprü’nün hakkını aramak, İstanbul milletvekiline kaldıysa, vah ki vah. Samsun’u ve Vezirköprü’yü bu hale düşürenler belli. AKP’ye oy veren arkadaşlarınıza, konulularınıza, akrabalarınıza söyleyin, verdikleri oyun hesabını sorsunlar. Vezirköprü, yoğun bir şekilde AKP’ye destek veren bir kentimiz. Dolayısıyla, en çok sorgulamak da Vezirköprü’nün hakkı. Sağlık Bakanı geliyor, çiçeklerle karşılanıyor, hastane ne oldu diye soran yok. Sormazsanız, hizmet filan gelmez” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi de dahil, alt Belediyeler için ciddi bir inceleme yapılması gerektiğini ve bunun için müfettiş talep ettiğini dile getiren Tufan Akcagöz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ilgili Sayıştay raporları ortada. Yapılan kanunsuzluklar ortada. Diğer belediyelerle ilgili de ciddi iddialar var. Bunların hepsinin Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmesi gerekiyor. Cumhuriyet Savcılarına büyük görev düşüyor. Ortada büyük bir kamu zararı var. Allah bilir Vezirköprü’de neler oluyor? Milletin oyuyla gelenler, ‘haydi bırak görevi git’ talimatı aldıklarında bizi millet getirdi diyemiyorlar. Tıpış tıpış görevlerini bırakıp gidiyorlar. İstanbul öyle, Ankara öyle. Yarın Vezirköprü Belediye Başkanı’nı çağırsalar, o da gider. Bunlar dirayetsiz insanlar. Direnç gösteremiyorlar. Hele ki FETÖ deyince ödleri kopuyor. Güya FETÖ temizliği yapıyorlar. Neyi nerden temizleyeceksin? Bunu sen yapamazsın. Bu ülkeyi tüm yasa dışı unsurlardan, temiz eller operasyonu yaparak ayıklayabilirsiniz. Bu temizliği ise kirli ellerle yapamazsınız. Sizin elleriniz kirli“ diye sözlerini sürdürdü.
Yeni dönem adaylığı için de değerlendirmelerde bulunan Tufan Akcagöz, “Nereye kadar mücadele edeceksin diyorlar. Haramilerin saltanatını yıkana kadar mücadele edeceğim. Benim kavgam, yeniden İl Başkanı olma kavgası değildir. Benim kavgam,  CHP’yi iktidar yapma kavgası. Bunun için yeniden aday oldum. Bunu tek kişi başaramaz. Bu nedenle, güçlü bir örgüt yapısı ortaya çıkaracağız, başka çaremiz yok. Güçlü olmak zorundayız. Haklı olduğumuz kadar, mücadeleci de olmak zorundayız” diye konuştu.
Divan Başkanlığı’nı önceki dönem Samsun Milletvekili Suat Binici’nin yaptığı kongrede, eski başkan İbrahim Gürbüz tek liste halinde girdiği seçimde güven tazeledi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum