Samsunspor İcra Kurulu'ndan İstifa Açıklaması!...

Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş Başkan Vekili Veysel Bilen ve İcra Kurulu Üyeleri "Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu'nun ayrılığı ve gündeme dair" konular hakkında açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Samsunspor İcra Kurulu'ndan İstifa Açıklaması!...
27 Eylül 2023 - 19:32

Yılport Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş Başkan Vekili Veysel Bilen; Sayın Hüseyin Eroğlu ve ekibiyle yönetim kurulu kararımız doğrultusunda geçmişte nasıl başladıysak bugünde dostane bir biçimde ve de her şeyin önünde Samsunsporumuzun menfaatlerini düşünerek ortak aldığımız karar sonrası ayrılmış bulunmaktayız.
11 yıl aradan sonra çıktığımız Süper Lig'de sezona başlarken koyduğumuz hedef doğrultusunda hedefimizden uzaklaşmamak adına her iki tarafında ortak aldığı karar doğrultusunda bugün bu ayrılık gerçekleşmiştir.
Öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki Sayın Hüseyin Eroğlu ve ekibine Samsunsporumuza kazandırdıkları için, 11 yıl aradan sonra bize şampiyonluk duygusunu yeniden tattırdıkları için yönetim ve icra kurulumuz adına teşekkürlerimizi ifade ediyoruz.
Yine hepimizin bildiği gibi sezona başlarken Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım ile Hüseyin Eroğlu hocamız 3 yıllık bir sözleşme imzaladı.
Bu da şunun işaretiydi aslında, başkanımız istikrardan yana, başarıyı ödüllendirmekten yana. Hüseyin Eroğlu hocamıza ve ekibimize inanarak o günlerde kendisine telkin edilmeye çalışılan hoca empozelerine karşı hocamızın arkasında durarak "Hayır ben hocama güveniyorum. Ekibine inanıyorum hocamızla beraber daha birçok başarılara imza atacağız" vurgusunu yapmıştı.
Tabii ki ne kadar çalışma yaparsanız yapın, ne inançta olursanız olun, Sonuçta özellikle spor müsabakalarında bilmektesiniz ki başarı kıstası tamamen puan cetvelinde ya da aldığınız sonuçlara endeksli. "Şu kadar korner attık, bu kadar gol pozisyonuna girdik, şu kadar topumuz direkten döndü, şu kadar oyuncumuz sakattı, şu oyuncular daha evvel gelseydi, gitseydi" bunların hepsi suya atılan imza gibi bir göz ardı edilip tamamen puan ve puanlara bakılıp, sıralamadaki yerinize göre değerlendirilen bir arenada hepimiz bir anlamda görev yapıyoruz.

Öyle de olunca ilk 5-6 hafta geçip bizim puan olarak geriye düşmemiz nedeniyle bir şekilde karar alınması yeni kan değişikliğiyle, yeni bir heyecan yaratılması ve yaratılacak bu heyecanla bu sinerjiyle takımın aldığı kötü sonuçların da önüne geçmeyi amaçlayarak Başkanımız ve yönetim kurulumuzca aldığımız bu kararı hayata geçirmiş olduk.

Bunun arkasında başkaca hiçbir neden aramaya gerek yok. Ya da çeşitli programlarda yürütülen varsayımlar, faraziyeler üzerinden önce kişileri, sonra kurumları zedelemenin, eleştirmenin hatta zaman zaman kırıcı olmanın hiçbirimize faydası yok. Hepimizin çabası sevdamız Samsunspor ve onun başarılı olması.
Bunu en çok isteyen de unutulmamalıdır ki Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım'dır. Maddi manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan aldığımız galibiyetler sonrası belki iş dünyasındaki başarıların bile ötesinde sevince boğulan kaybettiğimiz maçlardan sonra da kendini dış alemle kapatıp kendiyle hesaplaşan bir başkanımız var.
Onun da daha fazla üzülmemesi ve de kurduğu ekiple beraber daha başarılı ve söz verdiği Samsunsporumuzun "Avrupa" arenasına taşınması için bugün olduğu gibi yarın da gerektiğinde hiçbir kararı almaktan geri durmayacağımızın da bilinmesini istiyorum. Burada tek mühim olan Samsunspor ve Samsunspor'un başarısıdır.
Bizler de dâhil hiç kimse Samsunspor'dan büyük değil. Hepimizin görevi Samsunspor'a koşulsuz tam destek vermek. Zaman zaman eksik ve hatalar olabilir ama gönlümüzdeki Samsunspor sevdasını kimseyle tartışmayız. Başkanımızın da sevdası asla tartışılamaz.
Bugün yapılan değişiklikten sonra "Şu hoca geldi bu hoca geliyor" gibi söylemler var, yazanlar var. Şunu net bir şekilde ifade edeyim ki biz Hüseyin hocamızla ayrılma kararı verene kadar asla kimseyle görüşmemiz olmadı. Bu konu da ki tasarruf tamamen Sayın Başkanımız Yüksel Yıldırım'a aittir, tek söz söyleyecek başkanımızdır. Şunun da bilinmesini isterim ki başkanımız istişare etmeden bizlerle paylaşmadan bugüne kadar hiçbir bir kararı "Ben aldım siz uygulayın" dememiştir. Mutlaka bizimle istişare ederek bu kararı hayata geçirmiştir.

Ayrılma kararı da yönetim ve icra kurulunun ortaklaşa aldığı karardır. İnşallah en kısa sürede yeni bir ekiple özlenen Samsunspor'a ulaşmayı hedefliyoruz. Bugün itibariyle Gaziantep FK maçına takımı Emre Bayraktar hocamız hazırlayacak, kendisine tam yetki verilmiştir. İcra kurulu olarak dün burada olduğumuz gibi bugün de buradayız. Suat Çakır ve Soner Soykan kardeşlerimiz kulüpte mesailerinin büyük bir bölümünü harcıyor.
Dün nasıl Hüseyin hocamızın yanında durduysak bugün de Emre Bayraktar hocamızın yanında duracağız. Gaziantep FK maçıyla stadı dolduracak taraftarlarımızın önünde galibiyet alacağımıza inanıyorum. Buna inancımız tamdır. Kendimize güveniyoruz, takımımıza güveniyoruz. Başkanımız bize güveniyor. Nasıl geçen yıl özlenen Samsunspor ortaya çıktıysa bu sene de aynısı olacaktır. Bizim için lig Gaziantep FK maçı ile yeniden başlıyor. Bugünlerde camiamızdan ve siz değerli basın mensuplarımızdan ricamız bizim yanımızda olmanız. Zor günlerden geçiyoruz. Bunu da bizlerden esirgemeyeceğinizi biliyorum. Camiamızdan ve taraftarımızdan sabır ve destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Yılport Samsunspor A.Ş Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan'da "Transferlerde yetkili kim?" sorusu üzerine, "Hocamızın geçtiğimiz gün yaptığı açıklama talihsiz bir açıklama olmuş. Transfer komitemiz var. Habersiz, ortak karar olmayan hiç bir transferin uçaktan indiğine şahit olmadık. Bu komiteye de Başkanımız Yüksel Yıldırım önderlik yapıyor"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum