Samsunspor ECA'da Yer Aldi

Futbol Akademi Koordinatörümüz Savaş Serdar ECA (Europen Club Assosation) toplantısına katıldı.

Samsunspor ECA'da Yer Aldi
26 Ocak 2024 - 17:18
ECA (Avrupa Kulüpler Birliği) toplantısı 21-25 Ocak tarihleri arasında Almanya’nın TSG 1899 Hoffenheim Futbol Akademisinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Avrupa Kulüpler birliği hakkında bilgi aktaran Futbol Akademi Koordinatörü Savaş Serdar, "Merkezi İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan Avrupa Kulüpler Birliği (ECA), Ocak 2008'de kurulmuştur. Avrupa Futbol Kulüplerinin çıkarlarını temsil eden özerk ve bağımsız bir kuruluştur.
Karl-Heinz Rummenigge, 2017 yılına kadar başkanlığını yapmıştur. Juventus'un başkanı İtalyan Andrea Agnelli, daha sonra dört yıl boyunca organizasyonun başkanlığını yaparak ECA’nın büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmuştur. Şu anki başkan Paris Saint-Germain'in başkanı Nasser el-Khelaïfi'dir.
ECA ayrıca futbolun gelişimini etkileyen yayınlar da yayınlar yapmaktadır. İlk kez 2012'de yayınlanan Avrupa'daki Gençlik Akademileri hakkındaki ECA raporu bir referans noktası olarak hizmet vermekte ve Avrupa'daki Gençlik Akademilerinin farklı yaklaşımlarını ve felsefelerine karşılaştırmalı bir bakış sunmaktadır.
40 Farkli Kulüp Yer Aldi
40 farklı Kulübün Akademilerinin yer aldığı toplantıda, Akademi Koordinatörleri birbirleri ile fikir alışverişinde bulunmakta ve kendi Ülke kültürleri ile birlikte oluşturulan Futbol Akademi Kültürlerini dizayn etmek için farklı uygulamaları hayata geçirmektedirler" ifadelerini kullandı.
Ev Sahipliği Yapmak İstiyoruz
ECA’nın başlıca amaçları arasında; Futbol Akademilerinin iletişimde olduğu ve Genç Futbolcu gelişimlerine katkı sağlayacak olguların paylaşılarak birlikte büyümenin ve hedefe ulaşmanın olduğunu belirten Savaş Serdar, ilerleyen dönemlerde ECA toplantılarından birini neredeyse yüzde 80'i tamamlanan Yılport Samsunspor Futbol Akademimizde yapmak istediklerini vurguladı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum